OO SDP BiH Žepče upriličio prijem i druženje povodom 8. marta

OO SDP BiH Žepče upriličio je prijem i druženje povodm 8. marta uz impozantan odziv.

“Danas, želimo da odamo posebno poštovanje svakoj ženi, dami, majci. Sve one zaslužuju poštovanje i ljubav svakog dana u godini. Zaslužuju da ih volimo takve kakve jesu, da ih cijenimo, štitimo i da im budemo podrška u svemu što rade. One su naše heroine, snažne žene koje mogu sve, koje ne odustaju i za koje prepreke ne postoje”, kazali su iz OO SDP-a Žepče.

Ovim povodom se obratila Predsjednica Foruma žena, Melida Kovačević te pozvala svoje sugrađanke da svaki dan “žive” 8. mart i bore se za svoja prava.

Prigodnim govorom se obratila i potpredsjednica OO SDP BiH Žepče, Vildana Džinić te predsjednik OO SDP BiH Žepče, Elvis Botić.

U ime OO SDP BiH Žepče su čestitali 8. mart, pozvali na suštinsko poštivanje prava žena, a ne formalno kako danas imamo na djelu. Muzički dio je kao i uvijek dosad pripao našoj Kaniti Džinić.

Skupu se obratio i Elvir Karajbić, generalni sekretar SDP BiH.

Zahvalili su se i premijeru Nerminu Nikšiću koji je bio generalni sponzor ovog događaja.