OO SDP BiH Žepče

OO SDP BiH Žepče: Na djelu diskriminacija, svojatanje i zloupotreba grba općine u Žepču

Skandalozni, rastrošni i  diskriminirajući bilbordi i posteri su tri riječi koje najbolje opisuju predizbornu kampanju aktuelnog načelnika Općine Žepče, gospodina Mate Zovke i njegovog lokalnog HDZ-a.

Sloganom i dizajnom Vaše Outdoor kampanje ste diskriminirali i povrijedili osjećaje svojih sugrađana, manipulacijom grba Općine Žepče i korištenjem javnog prostora (rasvjetnih stubova) za postavljanje Vaših postera i poruka ste pokazali da je Općina Žepče društvo jednog lica.

Ovakvo vođenje kampanje je udarac ispod pojasa, nacionalna kontaminacija javnog prostora u Žepču u vremenu kampanje je evidentno Vaš cilj – toliko puta isprobana matrica koja Vas sigurno vodi ka doživotnoj funkciji načelnika.

Javnost u Žepču je svjesna da ste Vi u suštini zajednički kandidat  najužeg rukovodstva SDA i njihovih porodica ( nikako poštenog i lojalnog članstva i simpatizera ) i HDZ-a u cjelosti već decenijama, znamo da ste u čvrstom političkom savezu, ali to ne znači da ćemo svi nijemo posmatrati ovakve ispade, građani će dostojanstveno odgovoriti!

Žepče treba da bude moderna, otvorena i proevropski orijentisana sredina, bogatstvo naših različitosti treba da nas spaja, a ovakvim promovisanjem nazadnih vrijednosti ste nas svrstali u rodovosko – plemenske sredine, što građani Žepča definitivno nisu zaslužili.

Mi smo svjesni da je ovakva kampanja samo sredstvo homogenizacije birača u Žepču i uspješan način održavanja na vlasti, ali znajte da se život i nakon izbora nastavlja – trebate nas pogledati u oči.