OO SDP BiH Žepče

OO SDP BiH Žepče: Na djelu diskriminacija, svojatanje i zloupotreba grba općine u Žepču

Skandalozni, rastrošni i  diskriminirajući bilbordi i posteri su tri riječi koje najbolje opisuju predizbornu kampanju aktuelnog načelnika Općine Žepče, gospodina Mate Zovke i njegovog lokalnog HDZ-a.

Sloganom i dizajnom Vaše Outdoor kampanje ste diskriminirali i povrijedili osjećaje svojih sugrađana, manipulacijom grba Općine Žepče i korištenjem javnog prostora (rasvjetnih stubova) za postavljanje Vaših postera i poruka ste pokazali da je Općina Žepče društvo jednog lica.

Ovakvo vođenje kampanje je udarac ispod pojasa, nacionalna kontaminacija javnog prostora u Žepču u vremenu kampanje je evidentno Vaš cilj – toliko puta isprobana matrica koja Vas sigurno vodi ka doživotnoj funkciji načelnika.

Javnost u Žepču je svjesna da ste Vi u suštini zajednički kandidat  najužeg rukovodstva SDA i njihovih porodica ( nikako poštenog i lojalnog članstva i simpatizera ) i HDZ-a u cjelosti već decenijama, znamo da ste u čvrstom političkom savezu, ali to ne znači da ćemo svi nijemo posmatrati ovakve ispade, građani će dostojanstveno odgovoriti!

Žepče treba da bude moderna, otvorena i proevropski orijentisana sredina, bogatstvo naših različitosti treba da nas spaja, a ovakvim promovisanjem nazadnih vrijednosti ste nas svrstali u rodovosko – plemenske sredine, što građani Žepča definitivno nisu zaslužili.

Mi smo svjesni da je ovakva kampanja samo sredstvo homogenizacije birača u Žepču i uspješan način održavanja na vlasti, ali znajte da se život i nakon izbora nastavlja – trebate nas pogledati u oči.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu