OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Gradska deponija Smiljevići samo je jedan od problema koji je eskalirao nakon izbora

Problem na koji je SDP OO Novi Grad Sarajevo ukazivao kao na gorući problem općine Novi Grad Sarajevo ovih dana kulminira. Naravno riječ je o gradskoj deponiji Smiljevići smještenoj u padinskom dijelu naše općine. Riječ je o izvoru zaraze i bolesti, riječ je o oboljeloj djeci i nesagledivim posljedicama po stanovništvo koje živi u naseljima Boljakov Potok, Buča Potok, Smiljevići, Zabrđe, Briješće, Sokolje i Dolac. Već nekoliko dana ulaz i izlaz sa sanitarne deponije blokiraju građani ovih naselja jer je blokada deponije i zatrpavanje smećem glavnog grada BiH jedino što im je preostalo.

Akcije koje trenutna vlast poduzima su samo gašenje požara jer priča o deponiji je priča koja mora biti u potpunosti zatvorena 2020. godine. Dok Evropljani već godinama znaju da reciklaža otpada donosi dobru zaradu, kod nas se o tome ne razmišlja. Dakle, ono što u svijetu predstavlja potencijal, u Bosni i Hercegovini je problem. Tako otpad na gradskoj deponiji u Sarajevu predstavlja veliku opasnost, kojom se kantonalna vlada tek sada odlučila pozabaviti. Problem je time veći što se bura oko deponije digla iz razloga unutarstranačkih previranja, smišljenih i dirigovanih akcija iza kojih stoje SDA kadrovi i koji stanovništvo kao marionete iskorištavaju zarad rješavanja vlastitih interesa.

Jedino rješenje problema gradske deponije Smiljevići je izmještanje na alternativnu lokaciju koju je aktuelna SDA vlast već trebala pripremiti i vršiti sukcesivno preusmjeravanje odlaganja otpada na drugu lokaciju. Umjesto toga građanima se zamazuju oči sa specijalnim plohama sa geofolijama, prečistačima procjednih voda koje imaju zadatak da spriječe zagađenje okoliša itd.

Gradska deponija Smiljevići samo je jedan od problema koji je eskalirao netom nakon izbora, vješto je zataškavan u predizborno vrijeme, vatra je tinjala i prerasla u požar koji je u ovom slučaju u razbuktaloj fazi. Da li će vladajuće strukture i ovaj put uspjeti probleme potisnuti „pod tepih“ i uvjeriti građane da ne trebaju vjerovati svojim očima, ostaje da se vidi.

SDP OO Novi Grad Sarajevo će iskoristiti sve svoje kapacitete stalno ukazujući na ovaj i ostale probleme općine Novi Grad kao na probleme koje treba rješavati zarad građana a ne zarad SDA unutarstranačkih previranja kojima ova općina i vladajuće strukture obiluju.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.