OO SDP BiH Ilidža

OO SDP BiH Ilidža i KO SDP BiH Sarajevo: Osuđujemo nezakonski čin općinskih vlasti Ilidža

U nizu posjeta općinskim organizacijama SDP BiH u KS, rukovodstvo KO SDP BiH Sarajevo na čelu s predsjednikom Igorom Kamočajiem je posjetilo OO SDP BiH Ilidža. To je bio razlog da Treća redovna sjednica OO SDP BiH Ilidža održana 15. decembra bude proširenog karaktera. Sjednici su prisustvovali: potpredsjednica SDP-a BiH Segmedina Srna Bajramović, vijećnici SDP-a BiH u Općinskom vijeću Ilidže, predsjednici osnovnih organizacija i interesno-političkih oblika organizovanja OO SDP BiH Ilidža.

Prisutni su informisani o aktivnostima OO SDP BiH Ilidža realizovanih do dana sjednice. Svjesni da unutarpartijska organizacija oblikuje političko djelovanje, članovi OO SDP BiH Ilidža su donijeli odluke o formiranju tri Radne grupe, i to za finansije, politike i komunikaciju, te o raspisivanju izbora za predsjednike osnovnih organizacija SDP-a BiH na području Općine Ilidža.

Igor Kamočaji je informisao o trenutnom stanju unutar KO SDP BiH Sarajevo, djelovanju zastupnika SDP-a BiH u Skupštini KS, odnosu SDP-a BiH prema drugim političkim strankama u KS, te o aktivnostima podređenih eventualnim Lokalnim izborima u BiH 2016.

Samir Avdić kao predsjednik OO SDP BiH Ilidža je izrazio stav da je unutarpartijska konsolidacija rezultirala čvrstu stabilnost ilidžanske organizacije SDP-a BiH. Ukazao je na kontinuirano destruktivno djelovanje, po građane Općine Ilidža, vladajućih političkih stranaka predvođenih načelnikom Senaidom Memićem. Istinski protivnik tome jeste SDP BiH kao jedina opoziciona politička partija u Općinskom vijeću Ilidže – podsjetio je Avdić. Da bi građani prepoznali isto, apelirao je članovima ilidžanskog SDP-a BiH da imaju čestu komunikaciju s građanima.

Potpredsjednik OO SDP BiH Ilidža Denis Barukčić je ocijenio izrazito uspješnim djelovanje Foruma žena i Foruma mladih, te je informisao da se već poduzimaju aktivnosti za formiranje Foruma sindikalnih aktivista i Foruma seniora OO SDP BiH Ilidža.

OO SDP BiH Ilidža i KO SDP BiH Sarajevo su oštro osudili nezakonski čin općinskih vlasti Ilidže – osnivanje Javnog preduzeća „Ilidža“ za pružanje usluga i izvođenje radova na području Općine Ilidža. Osobni i stranački interesi vladajućih su još jednom trijumfovali nad Zakonom. Ovaj put nad Zakonom o javnim nabavkama BiH jer Član 4. Odluke o pravu pružanja usluga i izvođenja radova na području Općine Ilidža glasi: „Nakon stupanja na snagu ove odluke, dodjela ugovora o pružanju predmetnih usluga i izvođenju predmetnih radova JP „Ilidža“ D.O.O. će biti izuzet od primjene Zakona o javnim nabavkama BiH“.

Nesumnjivo da načelnik Memić, beskompromisno podržan vijećničkom većinom, manirom lokalnog oligarha ovim djelom želi na predstojećim izborima zadržati status najjače ilidžanske pesnice. Pa čak i pod cijenu osobnog „patriotizma“ jer je navedeni čin svojevrsni udar na državu BiH. Ovim djelom je Memićev apsolutizam dosegao vrhunac koji se može izraziti u onoj čuvenoj: „Država, to sam ja“.

OO SDP BiH Ilidža

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.