VRACA REVOLUC-I-JA

OO SDP BiH Centar Sarajevo priključio se akciji historijskog muzeja BiH

Historijski muzej, AIESEC, sa volonterima KO SDP BIH Sarajevo, danas kreće u “radnu akciju” čišćenja i uređivanja kompleksa koji dijele Novo Sarajevo i Istočno Novo Sarajevo.

Smješten na obroncima Trebevića, spomen-park Vraca podignut je u spomen žrtvama fašizma stradalim u periodu 1941 – 1945. u Sarajevu. Danas je cjelokupni prostor osvojilo “neposlušno” rastinje, zidove su prekrili živopisni grafiti, a iz svakog kutka vreba smeće.

Vraca2

Danas pažnju privlači udružena “radna akcija” Historijskog muzeja sa voloneterima KO SDP BIH Sarajevo i naš cilj jeste očistiti spomen-park Vraca i skrenuti pažnju na devastaciju zajedničke kolektivne memorije.

Prvi dan akcije je posvećen uređenju prostora oko spomenika Ženi borcu kojeg je napravio Alija Kučukalić. Žene su u toku Drugog svjetskog rata učestvovale u borbi i dale značajan doprinos borbi protiv fašizma. Jedna od njih je narodna heroina Radojka Lakić koja je djelovala kao ilegalka u pripremi ustanka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.