OO SDP BiH Bugojno izražava žaljenje povodom nemilih događaja

Općinaska organizacija SDP BiH Bugojno iskazuje žaljenje zbog nemilih događaja koji su obilježili posljednjih nekoliko dana u našem gradu. Nadamo se i očekujemo od nadležnih institucija da će oba ova slučaja riješiti u što bržem vremenskom roku i da će eventualne počinioce krivičnih djela privesti pravdi.

Politička kampanja koja je na vrhuncu u ovom mjesecu nakratko je odvratila pažnju sa naše sive svakodnevice, ali su nas nažalost posljednji događaji podsjetili na sve one probleme sa kojima se kao društvo suočavamo.

Nadamo se da će naredni period biti puno pozitivniji i da će Bugojno  kao i cijela naša država biti mjesto sigurnog življenju čemu trebamo doprinijeti i kao pojedinci, ali i kao zajednica.

Naime, kao i cijeli naš grad i OO SDP BiH Bugojno je potreseno i šokirano nepravednom presudom kojom je počinilac krivičnog djela u kojem su život izgubile naša sugrađanka Selma Agić i njena prijateljica Edita Malkoč osuđen na sramotnih 14,5 godina zatvora.

Smatramo da u ovom slučaju ni Tužilaštvo ni Sud nisu bili na nivou svog zadatka, te je navedena presuda umjesto pravde porodicama donijela samo dodatni bol.

PRESS OO SDP BiH Bugojno


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu