Saša Magazinović za Radio Sarajevo

Ono što će se u nedjelju dešavati u CG usmjerit će dešavanja u regiji

Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović komentirao je na mrežama dešavanja na uzvareloj političkoj, vjerskoj i ukupnoj društvenoj sceni u Crnoj Gori.

Sve je napetija situacija u Crnoj Gori kako se bliži sljedeća nedjelja, 5. septembar kada bi na Cetinju trebalo da bude formalno imenovan novi Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

“Ono što će se u nedjelju u Crnoj Gori desiti ili neće, dugoročno će usmjeriti dešavanja u regiji. Zbog toga, neka je vječna Crna Gora”, napisao je Magazinović na Twitteru.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sopćio je sinoć da će Vlada Crne Gore učiniti i čini sve u skladu sa svojim nadležnostima da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija.

On je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori protesta.

Prema sigurnosnoj procjeni nadležnih organa u Crnoj Gori, u nedjelju 5. septembra, kad je na Cetinju planirano ustoličenje mitropolita Joanikija, mogu desiti događaji sa povećanim rizicima.

O kako ozbiljnoj situaciji se radi svjedoči činjenica da je, kako piše crnogorski portal Gradski.me, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice “Danilo I” Vladimir Pavićević u Cetinju donio odluku da se svi prijemi pacijenata koji nisu hitni, a koji su planirani su za taj datum, odlože.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.