Oni su bili tu kada smo ih trebali, ne smijemo dozvoliti da budu zaboravljeni!

U proteklih nekoliko dana obišli smo starije i nemoćne građane koji su nastanjeni na području općine Novi Grad Sarajevo. Učinili smo to iz jednog jednostavnog razloga, a on glasi: oni su zaboravljeni.

Sadašnja vlast je toliko zabavljena sobom, kako sada, tako i u prethodne četiri godine, te je potpuno zaboravila da među nama ima mnogo onih kojima je potrebna pomoć, a ako ne pomoć, onda prijateljski osmijeh, razgovor i podrška.

Mi smo, na svu sreću, svjesni da među nama žive ljudi kojima je potrebno nešto od gore navedenog, te smo u skladu s tim i postupili. Kroz ovu akciju skupili smo dosta iskustava koja su nas, prije svega, natjerala na razmišljanje.

Pozivamo sve ljude dobre volje da postupe u skladu sa svojim mogućnostima, te da ne dozvole da bilo tko od nas, Bosanaca i Heregovaca, bude u potpunosti zaboravljen. Nekada kad bi otišao po mlijeko i novine komšinici sa petog sprata, jer je bila u godinama i živjela je sama, predstavljalo je veliku čast, danas, ne znamo ni da imamo takvu komšinicu na petom spratu.

Mi ćemo u narednom periodu, kroz kampanju, a nakon kampanje nadamo se i kroz aktivno učešće u vlasti, nastojati mijenjati „krvnu sliku“ našeg društva, kako bi se što manje naših građana nalazilo u bilo kakvoj potrebi.

 

OO SDP Novi Grad Sarajevo

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.