Oni koji krše zakone u predizbornoj kampanji – kršiće ih i nakon izbora!

Plakati i bilbordi Stranke demokratske akcije postavljeni na nedozvoljenim mjestima jasna su poruka građanima kakvu vlast imaju i kakvu bi vlast mogli imati. Promotivni materijal postavljen na nedozvoljenim mjestima je odraz nepravedne, nepotističke, korumpirane i bahate vlasti. Improvizirani bilbordi na javnim površinama postavljani su u toku noći, obavijeni mrakom – baš kao što su njim obavijene različite nezakonitosti u političkoj praksi aktuelne ilidžanske vlasti.

Ne samo Stranka demokratske akcije već i neke druge stranke, u borbi za izborno povjerenje građana i pod cijenu kršenja zakona Bosne i Hercegovine, uz svjesno nanošenje štete budžetima, pokazali su svoju viziju Ilidže i Bosne i Hercegovine kao neuređenog društva te sistema u kojem zakoni ne vrijede jednako za sve. Svjesno kršenje zakona, nanošenje štete budžetima i stvaranje nelegalne konkurencije agencijama koje se bave oglašavanjem, plaćaju poreze i zapošljavaju radnike upravo su pokazatelj na koji način se namjerava vladati.

Opštinska organizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Ilidža poziva svaku nadležnu instituciju da u skladu sa zakonu otkloni promotivni materijal političkih stranaka postavljen na mjestima gdje to nije predviđeno. Pri tome uopšte ne očekujemo da će to učiniti oni kojima je čovjek navodno prioritet u političkom djelovanju. Također, ne očekujemo da noćne stranačke patrole prestanu uništavati promotivni materijal drugih političkih stranaka istaknut na predviđenim lokacijama za to. U konačnici, ne očekujemo da će Stranka demokratske akcije i druge političke stranke koje imaju udio u vlasti prestanu zloupotrebljavati ustanove, institucije i kompanije na Ilidži i ostatku zemlje.

Pozivamo građane da prijave bilo koju političku stranku ili kandidata koji na bilo koji način krši zakone ove države, pa i kroz postavljanje promotivnog materijala na nepropisanim mjestima za to.

Pozivamo građane da na dan Opštih izbora – 7. oktobra budu svijesni nazadnosti vlasti predvođene Strankom demokratske akcije i njenim koalicionim partnerima pokazanoj i u toku predizborne kampanje i u proteklih skoro 30 godina.

Građani – razmislite koliko je novca potrošeno na silne plakate i bilborde. To je sve zajednički novac građana koji je kroz pogodovanja na tenderima završio u džepovima današnjih sponzora kampanja. Prekinimo taj začarani krug!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.