Malik Garibija

Omogućiti puno izvršenje programa za zapošljavanje

Službu za zapošljavanje Kantona Sarajevo posjetio je Malik Garibija ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. Prilikom posjete održan je sastanak sa direktorom Muhamedom Bektom, rukovodstvom i upravom Službe. Na sastanku je usaglašeno da ove godine fokus mora biti na pravovremenom izvršenju budžeta.

“Iz godine u godinu prenosimo sredstva programa namijenjena za zapošljavanje građana, ponašamo se kao da ovo nije jedan od najvećih problema našeg društva. Od Službe za zapošljavanje tražimo da ove godine riješe sve zaostale programe i da za tekuću 2019. godinu kreiraju programe čije će trajanje omogućiti pravovremeno izvršenje. Ministarstvo će sa svoje strane omogućiti pravovremeni protok dokumentacije i pravovremene pripreme za narednu godinu”, poručio je Garibija.

Naglašena je i važnost usmjeravanja sredstava i programa u skladu sa strateškim interesima države. Kao dobar primjer naglašen je nedavni program prijema mladih doktora medicine.

“Pred nama je imperativ da značajna sredstva koja imamo na raspolaganju investiramo tamo gdje je to najpotrebnije državi. Ova sredstva se mogu iskoristiti za višestruku korist građana i nezaposlenih osoba. Partnerskim odnosom ubuduće ćemo zajednički kreirati programe usklađujući ove potrebe”, poručio je Garibija govoreći o planovima Ministarstva za Službu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.