Zoran Mikulić

Omogućena registracija privrednih subjekata u FBiH

Ovo ministarstvo je uložilo velike napore za poduzimanje aktivnosti na otklanjanju prepreka koje su blokirale registraciju privrednih društava na sudovima, što je prijetilo nastankom milionskih šteta, kako za FBiH, tako i za privredna društva u cjelini

Slika

Federalno ministarstvo pravde najavljuje da je osiguralo sve preduvjete za nesmetan rad registra privrednih subjekata, koji je krajem prošle godine obustavljen u Federaciji BiH radi nefunkcioniranja elektronskog sistema registracije. Od sutra će svi općinski sudovi u FBiH, kod kojih se vrši registracija privrednih subjekata, ponovno biti u mogućnosti registrirati privredne subjekte, kao i nove podružnice svojih firmi. Upis u registar će se nastaviti prema redoslijedu do sada pristiglih zahtjeva.

„Ovo ministarstvo je uložilo velike napore za poduzimanje aktivnosti na otklanjanju prepreka koje su blokirale registraciju privrednih društava na sudovima, što je prijetilo nastankom milionskih šteta, kako za FBiH, tako i za privredna društva u cjelini. Bilo je onemogućeno da privrednici i potencijalni ulagači vrše registraciju djelatnosti. Čak su i oni, koji imaju registrirane privredne subjekte, morali ostaviti uvezenu robu na terminalima, ukoliko im je nedostajalo odobrenje za vršenje određene djelatnosti, jer se nisu mogli preregistrirati da vrše i tu vrstu djelatnosti. Na ovom ministarstvu ostaje zadatak da ispita zašto je prije pet godina zaključen ugovor koji revizija ne smatra opravdanim, usljed čega je i došlo do raskida ugovora o održavanju i zastoja u registraciji privrednih subjekata. Tadašnji ugovor o tenderu je doveo do sadašnje situacije, a zaključen je prije mog dolaska na ovu funkciju“, rekao je Zoran Mikulić, federalni ministar pravde.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.