Press KO SDP Tuzla

Oktobarski izbori će biti pokazatelj da SDP u Banovićima može pobijediti SDA

Osnovni razlog današnje konferencije za medije je kulminacija dešavanja na političkoj sceni u Banovićima, izazvana unutrašnjim sukobima u SDA Banovići, a koja se direktno odražava na kvalitet uslova života stanovnika u Banovićima.

U periodu dvadesetšestogodišnje apsolutne vladavine jednog režima, SDA Banovići je od nekada razvijene i perspektivne, općinu Banovići pretvorila u lokalnu zajednicu koja je postala zatvoreni centar političke moći koncentrisane u rukama nekoliko pojedinaca.

To je period u kojem su Banovići doživjeli svoj totalni privredni sunovrat, koji je započeo kriminalnom privatizacijom, a završava klasičnim mafijaškim metodama :” Zapucaj, skreni pažnju sa stvarnosti “.

Tu političku moć, umjesto da iskoriste za poboljšanje standarda života na području općine Banovići i njeno pozitivno promovisanje, iskoristili su za stvaranje malih carstava za sebe i svoje potomke.

Posljednjih 10 godina njihovi kvazistručnjaci iz raznih oblasti koji su svoja prestižna znanja i vještine sticali na privatnim tečajima koje oni zovu univerziteti, nudili su stanovnicima naše općine i cjelokupnoj javnosti basnoslovne projekte za koje su unaprijed znali da zbog tehničkih i ekonomskih mogućnosti nikada neće biti realizirani.

Pa su tako te projekte po uzoru na najrepresivnije režime u svijetu najčešće pokazivali u virtuelnom izdanju i različitim formatima, potcjenjujući i vrijeđajući ljudsku inteligenciju.Nagledali smo se raznih 3D formata i slika Termoelektrane iz koje nije izašao kilovat struje, Cementare koja još nije proizvela ni gram cementa, Tvornice gipsa za koju ni oni ne znaju gdje su je planirali sagraditi, uskotračne pruge od Banovića do Zlače, Muzeja rudarstva, sistema daljinskog grijanja, Ekodeponije, prestanka redukcija vode, otvorenog i zatvorenog bazena sateniskim terenom i mnogih drugih privrednih, kulturnih i sportsko-rekreativnih objekata.

Ovdje je bitno napomenuti da su svi navedeni “projekti” podržani od strane SDP-ovih zasupnika od lokalne do državne zakonodavne vlasti. Dakle, niko im nije stajao na putu ka realizaciji pomenutih “projekata”. Međutim, danas, kada je trebalo da vidimo i osjetimo blagodati pobrojanih “projekata”, dobili smo uništena eksploataciona polja sa besperspektivnim nastavkom eksploatacije mrkog uglja od strane Rudnika u Banovićima, za kojeg smo uvijek smatrali da treba biti generator razvoja lokalne privrede, a ne izvor moći i instrument za političku kampanju vladajuće stranke.

Dobili smo i nedavne potvrde relevantnih institucija o nemogućnosti izgradnje TE Banovići, ne zato što im neko ne da da izgrade, nego zato što nisu bili sposobni realizovati osnovne korake u jednom investicionom projektu.

Dobili smo ugašenih pet preduzeća i 1500 radnika bez posla ( FGO,Rudarinvest, Sever, Borac i Helios ) Dobili smo i epitet općine nespremne za investiranja, tako da nas svi ozbiljni investitori zaobilaze u širokom luku i odlučuju se da svoj kapital ulože u nama susjedne općine.

Imamo stalne odlaske ne samo mladih ljudi, nego kompletnih porodica, jer ne žele više da budu žrtve propale politike vladajuće strukture. Dakle, najžalosnije od svega je što smo dobili općinu koju je samo u 2016 godini napustilo 3200 stanovnika i grad izlijepljen natpisima ” prodajem stan ” ili “prodajem kuću “.

Sada, kada je došlo vrijeme da daju odgovore na sve propuste i laži, ponudili su nam međusobni sukob s ciljem da svaka od strana prikaže kako je ona druga kriva za sve nabrojane propuste, tako da u međusobnim optuživanjima samo čvrstim dokaznim materijalima dokazuju naše dugogodišnje tvrdnje da su oni rasadnik nepotizma i kriminala.

To potvrđuju međusobnim pismima, upućenim centrali SDA u Sarajevu.

U ovom momentu većina stanovnika naše općine ima samo jedno pitanje : “Kome se prikloniti ” ?

Naš odgovor je: Dragi sugrađani, ne priklanjajte se nikome, slijedite zdrav razum, pogledajte okruženje. Ukoliko oči otvorimo do kraja, vidjet ćemo da na našem kantonu u najrazvijene općine spadaju općine koje predvode načelnici iz SDP BiH.

Iskoristimo njihova iskustva, a našu pamet, i zajedno, na čelu sa općinskom organizacijom SDP BIH Banovići učinimo našu općinu mjestom poželjnim za život kao što je to i nekada ranije bila.

Oktobarski izbori će biti pokazatelj da SDP u Banovićima može pobijediti SDA, ali sve ove godine nije mogla pobijediti nametnuti režim koji nema nikakve veze s političkim djelovanjem.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.