Okrugli sto “Položaj Maglajki u društveno – političkom životu općine Maglaj”

Sedmica ravnopravnosti spolova (1.3-8.3.2017.) obilježena je i u Maglaju. U utorak navečer, 7.marta, u sali Općinskog vijeća u Domu kulture „Edhem Mulabdić“, održan je okrugli sto “Maglajke u društveno-političkom životu općine Maglaj”, a pod pokroviteljstvom Foruma lijeve inicijative i Međunarodnog centra Olof Palme. Pozvani su članovi i članice stranaka koalicionog bloka koji na čelu sa SDP Načelnikom, Mirsadom Mahmutagićem, otvara nove puteve Maglaja.

Uvodničarke, Edina Bradarić, predsjednica FOŽ OO SDP BiH Maglaj, Jasminka Šehić, predsjednica FOŽ KO SDP BiH ZDK i Svjetlana Zamboni, predsjedavajuća OV Maglaj, predstavile su položaj žena u strankama, sadašnju sliku zastupljenosti i položaja žena u javnom životu Maglaja i svoja iskustva u načinu usklađivanja porodičnih, profesionalnih i društvenih obaveza. U daljnjoj diskusiji prisutne i prisutni su razmijenili svoja iskustva iz izbornih kampanja, situacija pri zapošljavanju, komunikacija u različitim životnim situacijama…Gošće iz drugih stranaka, Demokratske fronte i Stranke penzionera, istakle su svoje zadovoljstvo pozivom na saradnju, a naše stranačke kolege su i svojim prisustvom potvrdili lični pozitivan stav o rodnoj ravnopravnosti. Članice maglajskog FOŽ imale su podršku od svojih drugarica i drugova iz FOM, FOS i Komisije za boračka pitanja.

Zaključak okruglog stola: ovo treba biti početak međustranačke „ženske“ saradnje. Formiran je koordinacioni odbor koji će osmisliti plan aktivnosti, a čiji je cilj USPOSTAVLJANJEM VIŠEG NIVOA RODNE RAVNOPRAVNOSTI DOPRINOSITI BOLJEM, LJEPŠEM I OTVORENIJEM MAGLAJU.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.