KO SDP BiH Tuzlanskog kantona

Okrugli sto o temi: ‘Saradnja SDP-a sa nevladinim organizacijama’

Savjet za organizaciono statutarna pitanja i razvoj Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla održao je okrugli sto o temi: ‘SDP BiH i nevladine organizacije u procesu demokratizacije i reintegracije bh. društva i države’.

Na početku prisutne je pozdravio predsjednik Kantonalnog odbora SDP Tuzla Dževad Hadžić, koji je u svom obraćanju dao osvrt na aktuelno društveno-političko stanje u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini. Posebno je ukazao na obavezne aktivnosti svih organa, organizacija i članova SDP BiH koje se očekuju u predizbornoj i izbornoj kampanji za predstojeće Opće izbore u BiH 2022. godine.

Uvodničari su bili profesor Edhem Muftić, doktor socioloških nauka; Zlatko Dukić, novinar i analitičar, predsjednik SABNOR-a TK i Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzle.
Imajući na umu da organizacije civilnog društva trebaju biti neovisne od politike i da trebaju biti korektiv vlasti, govornici su rukovodeći se tom tezom, dali stručni i iskustveni osvrt o mogućnostima uloge organizacija civilnog društva u procesu demokratizacije bosansko-hercegovačkog društva.

Naglašena je važnost civilnog društva u demokratijama i istaknuta njihova uloga u saradnji sa politikom, a konkretno je naglašena uska povezanost antifašističkog pokreta i socijaldemokratije i potreba konstantne borbe protiv fašizma, koja je jasno naglašena u djelovanju SDP-a.

Nakon uvodnih izlaganja otvorena je rasprava u kojoj je učestvovao veliki broj prisutnih članova SDP BiH koji su davali komentare, mišljenja i sugestije, a koji se odnose na obavezu SDP BiH koji u narednom periodu, na razne načine treba davati puni doprinos u procesima demokratizacije i reintegracije bh društva i države.

Takođe se nametnula potreba da SDP u narednom periodu organizira seriju okruglih stolova na kojima treba govoriti o temama od društvenog značaja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.