Nacrt organizacionog plana i aktivnosti

Okrugli sto o pružanju besplatne pravne pomoći radnicima

Proteklog vikenda je održana je radionica u organizaciji Foruma sindikalnih aktivista SDP BIH, a koji se tiče pružanja besplatne pravne pomoći radnicama i radnicima u Bosni i Hercegovini. Cilj radionice je bio uspostavljanje Mreže pravnika koji će obespravljenim radnicima pružati pravno savjetovanje i informisati ih kako da ostvare svoja prava, te dogovor oko načina realizacije pravne pomoći.

Emina Abrahamsdotter i Igor Šimišić su upoznali prisutne sa nacrtom organizacionog plana i aktivnostima koje slijede u realizovanju ove aktivnosti. Uz raspravu i predložene sugestije dogovorena je metodologija rada i način komunikacije sa radnicima kojima je pravna pomoć potrebna.

Besplatna pravna pomoć će se pružati iz oblasti rada, a cilj je da se takva vrsta pomoći osigura na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine obzirom da radnici u svim dijelovima BiH imaju potrebu za pravnom pomoći, ali imaju i iste ili slične probleme. Uglavnom su to nezakoniti otkazi, neisplaćene plate i doprinosi, rad na crno, loša zaštita na radu, radno vrijeme, prekovremeni rad i slično.

Želimo biti servis i glas obespravljenih, a prije svega radničke klase, i to shvatamo kao svoj osnovni zadatak, političku misiju i svrhu postojanja. Tu smo za radnike i zbog radnika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.