Sarajevo

Okončana Prva politička akademija za mlade političke liderke

Učesnice Akademije ispred Socijaldemokratske partije BiH bile su: Samira Avdić Đelilović, Ena Duran, Blanka Dizdarević, Erna Mešić i Lana Prlić.

Slika

Jučer je u Sarajevu u Hotelu Europa dodjelom diploma završena prva politička akademija za mlade liderke u organizaciji Internacionalnog Republikanskog Instituta (IRI). Učesnice Akademije ispred Socijaldemokratske partije BiH bile su: Samira Avdić Đelilović, Ena Duran, Blanka Dizdarević, Erna Mešić i Lana Prlić.

Pored SDP BiH, stranke koje su uzele učešće u Akademiji bile su i SDA BiH, HDZ BiH, PDP, te Naša stranka.

Učesnice Akademije su istakle da se da je veliko iskustvo učestvovati pune tri godine na Akademiji koja je okupljala učesnice različitih političkih opcija. Nadaju se da će nakon uspješno završene Akademije nastaviti saradnju sa kolegicama na nekim zajedničkim projektima u narednom periodu.

Akademija za mlade liderke – Young women’s leadership academy, koju je organizovao IRI trajala je tri godine u periodu od 2012. – 2015. godine i okupljala je učesnice iz cijele Bosne i Hercegovine iz različitih političkih stranaka i lijeve i desne orijentacije.

Akademija je zasnovana na principu seminara i individualnog mentorstva. Ovo je jedna od prvih političkih akademija organizovana od strane ovog Instituta u Bosni i Hercegovini. Okupljala je veliki broj eminentnih predavača, trenera iz inostranstva i regiona koji su držali predavanja i vježbe iz oblasti javnog nastupa, lobiranja, fundraisinga, brendinga, menadžmenta izbornih kampanja, te mnogih drugih tema bitnih za dalje političke karijere mladih polaznica Akademije.

Dodjeli diploma prisustvovali su predstavnici svih političkih partija kao i organizatori iz Internacionalnog Republikanskog Instituta. Akademiju su zatvorili i diplome uručili Borislav Spasojević, direktor Internacionalnog Republikanskog Instituta u Bosni i Hercegovini, Judy Van Rest, potpredsjednica Internacionalnog Republikanskog Instituta i Tami Longaberger, članica odbora direktora  Internacionalnog Republikanskog Instituta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.