Oružane snage BiH

Oko 1.500 pripadnika angažovano na pružanju pomoći stanovništvu poplavljenih područja

Kako je za Agenciju Fena kazala glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović, pomoć stanovništvu ugroženih područja pruža se planski i kontinuirano, a pripadnici OSBiH trenutno su angažirani na najugroženijim lokacijama u općinama Odžak, Šamac/Domaljevac, Orašje i Bijeljina, odnosno na područjima u zahvatu rijeke Save

Slika

Svi raspoloživi resursi Oružanih snaga BiH (OSBiH) i danas su angažirani na područjima pogođenim poplavama i aktiviranjem klizišta, nezapamćenih razmjera.

Kako je za Agenciju Fena kazala glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović, pomoć stanovništvu ugroženih područja pruža se planski i kontinuirano, a pripadnici OSBiH trenutno su angažirani na najugroženijim lokacijama u općinama Odžak, Šamac/Domaljevac, Orašje i Bijeljina, odnosno na područjima u zahvatu rijeke Save. 

Osim toga, resursi OSBiH su koncentrirani na podrućje općina – Maglaj, Doboj, Banja Luka, Prijedor i Žepče, gdje su aktivni na raščišćavanju terena, odnosno otklanjanju posljedica od poplava uz upotrebu inžinjerijskih mašina.

Sinanović navodi da je oko 1.500 pripadnika OSBiH angažirano u različitim vidovima pomoći, uključujući dopremanje hrane, vode i lijekova, konvojima humanitarne pomoći, te evakuaciju  bolesnih i zbrinjavanje stanovnika na vojnim lokacijama.

Po njenim riječima, pripadnici OSBiH sudjeluju i na sanaciji nasipa na  Savi, pa je tako i danas jedan helikopter angažiran na tom zadatku, a nakon hrabrog manevra pilota OS i spuštanja željezne konstrukcije, i njenog punjenja balvanima i vrećama s pijeskom na dijelu gdje je došlo do ozbiljnog oštećenja nasipa.

I nadalje je osam helikoptera OSBiH u stanju pripravnosti za različite vrste intervencija.  

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.