Premijer FBiH Nermin Nikšić

Ojačat ćemo saradnju Vlade FBiH i Tuzle

Tokom posjete Tuzli, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić sastao se sa gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem, a jedna od tema razgovora bio je i problem zagađenosti zraka u ovom gradu.

„Problem zagađenosti zraka u Tuzli evidentan je već duži period uprkos kontinuiranim naporima vlasti da određenim mjerama poboljšaju njegov kvalitet. Sa resornim ministrima iz Vlade Federacije te zamjenikom ministra finansija BiH razgovarao sam u Tuzli sa predstavnicima Gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Zijadom Lugavićem, o potencijalnim mjerama kojima bismo bili dio rješenja.

Cilj nam je kroz konkretne vidove pomoći smanjiti aerozagađenje.

U tom smislu napore ćemo zajednički usmjeriti ka poboljšanju energetske efikasnosti, ali i neophodnoj izgradnji putne infrastrukture kako bi građani Tuzle konačno bili zadovoljni. To nam je jedini stvarni cilj“, navodi Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.