Zenica

Održana sjednica Predsjedništva KO SDP BiH ZDK

U ponedjeljak, 30.11.2015. godine održana je sjednica Predsjedništva KO SDP BiH ZDK kojoj su prisustvovali predsjednici općinskih organizcija SDP BiH ZDK, predsjednici interesnih oblika KO SDP BiH ZDK, zastupnici SDP BiH ZDK u Skupštini ZDK, FBiH i PBiH. Na dnevnom redu pored uobičajenih tačka dnevnog reda, zapisnika sa prethodne sjednice i informacije o aktivnostima organa i interesnih oblika KO SDP BiH ZDK između dvije sjednice, bile su informacije sa održanog 6. Kongresa SDP BiH, konstituirajuće sjednice GO SDP BiH i Predsjedništva SDP BiH, te informacija o finansijskom stanju u KO SDP BiH ZDK   za period od 6 mjeseci (zatečeno-trenutno stanje). Sumirajući rezultate izbora na 6. Redovnom kongresu SDP BiH, a nakon toga i na konstituirajućoj sjednici GO SDP BiH, konstatovano je da je ostvaren značajan napredak u odnosu na raniji period. U Glavni  odbor SDP BiH izabrano je 18 članova sa ZDK, u Predsjedništva SDP BiH 5 članova, 3 člana direktro izabrana i  2 po funkciji, i od 5 potpredsjednika/ca SDP BiH, jedna potpredsjednica je sa ZDK. U toku rasprave naglašeno je da je u periodu koji je iza nas bilo dosta obaveza i zadataka koji su uspješno završeni, (izbori organa KO i OO SDP BiH, izbori rukovodstva interesnih oblika OO i KO SDP BiH ZDK, reevidencija članstva, finansijska konsolidacija i dr.) te da ono što sada slijedi i što je prioritet  budućeg djelovanja jeste kvalitetna priprema za naredne lokalne izbore. U ovim aktivnostima značajan doprinos i pomoć u radu prioritetno moraju dati članovi SDP BiH koji su obnašali ili još uvijek obnašaju funkcije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim nivoima. Predsjedništvo je za naredni period obavezalo OO SDP BiH na redovno  infomisanje o aktivnostima koje su realizovane u OO SDP BiH, a istovremeno i   pravovremenu najavu svih značajnijih aktivnosti kako bi se u iste uključio što veći broj članova organa KO SDP BiH i GO SDP BiH sa područja ZDK, a posebno nosilaca zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa.  Posebno podrška i pohvala za rad data je  KO FOŽ SDP BiH ZDK čija je aktivnost u prethodnom periodu bila na zavidnom noviou, od kojih treba istaknuti posjetu Srebrenici, obilježavanje 25.novembra u svim OO SDP BiH ZDK, učešće u kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja u porodici“, organizovanje okruglog stola na temu: Zakon o hraniteljstvu, Zakon o socijalnoj zaštiti i Zakon o zaštiti od nasilja u porodici i dr.

Predsjedništvo je donijelo odluku i utvrdilo dnevni red sjednice KO SDP BiH ZDK, koja će se održati u srijedu, 09.12.2015.godine.

Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.