Emir Frašto

Održana sjednica Organizacionog odbora povodom Dana oslobođenja i dana BPK Goražde

Na sjednici je, uz usaglašavanje s programom Općine Goražde koja 18. septembar obilježava i kao svoj dan, utvrđen jedinstven program obilježavanja ovog najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde

Slika

Pod predsjedavanjem premijera Emira Frašta, danas je održana sjednica Organizacionog odbora Vlade Bosansko-podrinjskog kantona za obilježavanje 18. septembra, Dana oslobođenja/Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. 

Na sjednici je, uz usaglašavanje s programom Općine Goražde koja 18. septembar obilježava i kao svoj dan, utvrđen jedinstven program obilježavanja ovog najznačajnijeg datuma u novijoj istoriji Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde. 

-18. septembar, koji je prema odluci Skupštine neradni dan za uposlene u kantonalnim i općinskim organima uprave, institucijama i ustanovama na području BPK Goražde, bit će ispunjen raznovrsnim sadržajima posvećenim sjećanju na ljude i događaje koji su ispisali blistave stranice odbrane ovog prostora u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. – saopćeno je iz Vlade BPK-a. 

Obilježavanje počinje posjetom oboljelih pripadnika boračke populacije u Kantonalnoj bolnici Goražde, posjetom i polaganjem cvijeća na šehidsko mezarje i partizansko groblje u Kolijevkama te spomen obilježje stradaloj djeci i centralno spomen obilježje braniteljima BPK Goražde. 

Jedna od novina ovogodišnjeg obilježavanja je svečana sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, nakon koje će se na platou ispred zgrade Kantona izvršiti svečano postrojavanje jedinica Armije RBiH, Oružanih snaga, policije i civilne zaštite. 

U sklopu ovog programa, predviđena su prigodna obraćanja ratnih komandanata i uručivanje zahvalnica, kao i vježba spremnosti specijalnih jedinica Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. 

-Koncentrišući većinu sadržaja na ovo mjesto gdje je bila Komanda Istočno-bosanske operativne grupe, odnosno Komanda 81. divizije Armije BiH, želimo ukazati na te najsudbonosnije dane i odati priznanje ljudima koji su učestvovali u odbrani našeg grada i Kantona – naglasio je premijer BPK Goražde Emir Frašto. 

On je dodao da će se u znak sjećanja na Sportske igre Goraždanskog okruga-SIGO igre i ove godine, uoči 18. septembra, održati sportska natjecanja mladih. Sa pozorišnim predstavama za djecu i omladinu koje će, osim Goražda, biti prikazane u općinama Foča i Pale u Federaciji BiH, u obilježavanje Dana BPK Goražde uključit će se i ostale općine u sastavu BPK Goražde. 

Projekcije dokumentarnih filmova, promocija knjiga, nastup muzičara, muzičkih grupa i orkestara, animatora i zabavljača, karting utrka, samo je dio bogatog programa ovogodišnjeg obilježavanja 18. septembra. 

Prije nego što ga usvoji Vlada, ovaj program trebao bi da potvrdi i Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.