Sarajevo

Održana sjednica Općinskog odbora SDP BiH Novo Sarajevo

U uvodnim riječima predsjednik SDP BiH Novo Sarajevo, Miroslav Živanović, pozdravio je prisutne članove Odbora, izrazio radost i čestitke zbog početka ujedinjavanja ljevice u BiH, te nove članove Odbora upoznao s dosadašnjim radom i dešavanjima nakon konstituiranja Odbora

Slika

U četvrtak, 26. 2. 2015. godine održana je sjednica Općinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH Novo Sarajevo. Fokus sjednice bio je na Odluci o provođenju Sporazuma o ujedinjenju SDP BiH i SDU BiH i dopuni organa Općinske organizacije SDP BiH Novo Sarajevo, reevidenciji članstva, izmjenama i dopunama Statuta SDP BiH, te na inicijativi za formiranje foruma sigurnosti Općine Novo Sarajevo.

U uvodnim riječima predsjednik SDP BiH Novo Sarajevo, Miroslav Živanović, pozdravio je prisutne članove Odbora, izrazio radost i čestitke zbog početka ujedinjavanja ljevice u BiH, te nove članove Odbora upoznao s dosadašnjim radom i dešavanjima nakon konstituiranja Odbora.

Članovi su takođe upoznati s procesom reevidencije, te je zaključeno da se svi aktivni članovi trebaju uključiti i pomoći, kako bi se reevidencija realizirala što uspješnije i brže.

U okviru tačke dnevnog reda o izmjenama i dopunama Statuta SDP BiH, zaključeno je da će se svim članovima poslati tekst Statuta, dosadašnji prijedlozi izmjena i dopuna, te se moli članstvo da se uključi u izmjene ovog važnog dokumenta, kako bi prijedlog bio što kvalitetniji.

Predsjednik Živanović upoznao je članove odbora i s inicijativom o formiranju foruma sigurnosti Općine Novo Sarajevo i napomenuo je da će se krenuti u proceduru prikupljanja potpisa kako bi se inicijativa uputila Općinskom vijeću Novo Sarajevo. Cilj ovog foruma jeste poboljšanje efikasnosti mjesnih zajednica u suočavanju sa sigurnosnim problemima, kroz unapređenje saradnje između mjesnih zajednica, agencija za provođenje zakona i ključnih općinskih dužnosnika. Članovi Odbora jednoglasno su podržali pokretanje inicijative za osnivanje foruma sigurnosti Općine Novo Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.