Održana sjednica Izbornog štaba KO SDP BiH Sarajevo

Izborni štab Kantonalne organizacije SDP Sarajevo održao je redovnu sjednicu i konstatirao da se sve aktivnosti po pitanju organizacije i kandidiranja kandidata za predstojeće lokalne izbore odvijaju planiranom dinamikom.

U svim općinama Kantona Sarajevo SDP izlazi sa punim listama za sva općinska vijeća. Iznimno je značajno da je u procesu kandidiranja svaka od općinskih organizacija istakla i više kandidata za načelnike u svih devet općina iz sastava Kantona Sarajevo. Posebno nas raduje enorman priliv novih ljudi u KO SDP Sarajevo, iz reda akademske zajednice, branitelja RBIH, penzionera, i posebno mladih obrazovanih sugrađna. Stoga, koristimo priliku da se svima njima i javno zahvalimo.  Sasvim je jasno da se SDPBIH Sarajevo uzdiže u punom kapacitetu i da ipak ideja integracije države i društva, koja mora krenuti iz Sarajeva, dobija novi zamah i novu snažnu energiju.

KO SDP Sarajevo će u narednom periodu, u skladu sa zaključcima Glavnom odbora SDPBIH, a na inicijativu i zahtjeve ogromnog broja građana i desetine nevladinih organizacija, intenzivirati pregovore oko usaglašavanja zajedničkih kandidata za načelnike općina sa srodnim političkim organizacijama u Kantonu Sarajevo, prije svih DF-om, Našom strankom, kao i sa nizom istaknutih Sarajlija građanske provencijencije, koji se na našu veliku radost priključuju i uključuju u redove SDP-a.

SDP Sarajeva izrazilo je punu spremnost da se na bazi zajedničkih programskih principa, usaglase zajednički kandidati za načelnike općina. i KO SDP Sarajevo smatra da je isticanje zajedničkih kandidata za načelnike općina nužnost, koja treba dati odgovor na etno-nacionalnu podjelu BIH, koja je posljednjih mjeseci, nažalost, intenzivirana. Zahtjev za zajedničkim nastupom nije stvar samo političkih organizacija lijevo od centra, već i civilnog društva koje to od nas svakodnevno i zahtijeva i očekuje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.