Održana šesta sjednica OO SDP BiH Centar

Na šestoj redovnoj sjednici OO SDP BiH Centar, dnevni red je u cjelosti bio posvećen donošenju Izborne strategije i Izbornog programa Centra za Lokalne izbore 2016. godine.  Nakon više sjednica Izbornog štaba koji je utvrdio nacrt dokumenta i kraće javne unutarpartijske rasprave, Predsjedništvo OO SDP BiH Centar je utvrdilo prijedloge Programa i Strategije i uputilo ga na Općinski odbor na konačno razmatranje i usvajanje.

Višesatna rasprava dala je mnoštvo korisnih prijedloga i sugestija, koji su ugrađeni u oba ova dokumenta. Ono što je važno istaći odnosi se da će građanima Općine Centar biti ponuđeno mnoštvo novih stvari i mogućnosti, posebno u dijelu ostvarivanja njihovih prava, tako da slobodno možemo konstatirati da OO SDP BiH nudi jedan update ili nadogradnju Općine Centar u jednu njenu novu, mnogo efikasniju verziju Općina Centar 2.0.

Izbornom strategijom utvrđeni su osnovni i specifični ciljevi, koji odgovaraju namjerama OO SDP BiH Centar da svojom izbornom ponudom bude najpoželjnija politička partija u ovoj općini. Zaključeno je također da će OO SDP BiH Centar svakako imati svoga kandidata za načelnika općine koji će biti ponuđen i drugim političkim strankama na usaglašavanje i eventualnu podršku. Ponuda kapitalnih i drugih projekata SDP-a u Općini Centar dovoljan je garant da će i ovoga puta ova politička partija ponuditi ponajviše građanina centralne gradske općine.