Lukavac

Održana redovna sjednica OV Lukavac

Dana 30.06,2015 godine, održana je redovna sjednica OV Lukavac, sa predviđenim dnevnim redom od 12 tačaka. Kroz pripremu za održavanje ove sjednice, odnosno na sjednici kluba vijećnika SDP Lukavac, zauzet je stav da u početku sjednice ne učestvujemo u raspravama, primjedbama, prijedlozima, a kako bi javnosti pokazali na šta bi ličile sjednice OV Lukavac bez vijećnika SDP.

Sam tok sjednice je potvrdio naše prtetpostavke i prvih 8 tačaka dnevnog reda je završeno za 10 minuta. Nakon toga klub vijećnika SDP-a je zatražio pauzu od 5 minuta „Zbog do tada uloženog velikog napora i opterećenosti vijećnika na sjednici“

Nakon odobrene pauze, klub vijećnika se maksimalno uključuje po preostalim tačkama dnevnog reda i na taj način mijenja kompletan tok sjednice, te utiče na izmjene određenih materijala i donošenje određenih kvalitetnih zaključaka po pojedinim tačkama dnevnog reda. Dovoljno je napomenuti da su preostale 4 tačke dnevnog reda, trajale blizu dva sata. Takođe, se može zaključiti da su vijećnici SDP-a ostali pasivni i po preostale 4 tačke dnevnog reda, ne bi bilo rasparva,diskusija, prijedloga po istim i svi materijali bi bili usvojeni u predloženom obliku, a sjednica OV bi trajala oko 30 minuta.

Klub vijećnika SDP BiH izražava zabrinutost zbog pasivnog odnosa i jednoumlja većine vijećnika u OV Lukavac, te sugeriše građanima opštine Lukavac da bar u narednom periodu povedu računa kome će dati svoj glas i povjerenje da ih predstavlja u zakonodavnoj vlasti naše opštine.

PAMETNOM DOSTA !

Klub Vijećnika SDP BIH, OO Lukavac

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.