Gradiška

Održana prva sjednica RO SDP Gradiška

Raspravljano je i o stanju infrastrukture opštinskih organizacija SDP BiH u okviru regije Gradiška kao i samog Regionalnog odbora SDP BiH Gradiška, s obzirom da se radi o novoj teritorijalnoj reorganizaciji SDP BiH u Republici Srpskoj

Slika

U četvrtak 20. 02. 2014. godine u Gradišci je održana prva sjednica Regionalnog odbora SDP BiH Gradiška. Sjednici je prisustvovao i Enes Suljkanović, član Predsjedništva SDP BiH i Potpredsjednik Republike Srpske.

Kako se radi o konstitutivnoj sjednici izvršen je i izbor dva potpredsjednika, Gorana Ljubojevića iz Prnjavora i Stojanke Zdjelar iz Laktaša. Također je dogovoren i način izbora i teritorijalna raspodjela rukovodstva i zaduženja interesnih oblika organizovanja u okviru Regije Gradiška. Opštinska organizacija Prnjavor će dati predsjednika Foruma žena, Laktaši će voditi Forum mladih, Srbac Forum sindikalnih aktivista/aktivistica, a OO SDP BiH Gradiška Forum seniora. S obzirom da je izborna procedura u Forumu seniora SDP BiH Gradiška već završena, novi Predsjednik Foruma seniora RO SDP BiH Gradiška je Husref Bradarić. 

Donešen je i Kalendar aktivnosti RO SDP BiH Gradiška za 2014. godinu. Takođe raspravljano je i o stanju infrastrukture opštinskih organizacija SDP BiH u okviru regije Gradiška kao i samog Regionalnog odbora SDP BiH Gradiška, s obzirom da se radi o novoj teritorijalnoj reorganizaciji SDP BiH u Republici Srpskoj.

Pored učešća u radu Regionalnog odbora SDP BiH Gradiška, Potpredsjednik RS Enes Suljkanović je bio i u zvaničnoj posjeti Opštini Gradiška. Nakon razgovora sa Načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem konstatovana je obostrana spremnost u podržavanju važnih projekata koji su kandidovani iz mjesnih zajednica u kojima žive povratnici bošnjačke nacionalnosti kao i domicilno stanovništvo.

Potpredsjednik Suljkanović je u okviru svoje posjete opštini Gradiška posjetio i Dom za alternativni smještaj raseljenih lica u MZ Rovine, gdje je prisutnim građanima odgovarao na sva pitanja koja se tiču njihovog trenutnog položaja i načina za trajno rješavanje stambenih potreba. U posjeti Osnovnoj školi u Dubravama potvrđena je započeta aktivnost oko donacije sredstava Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), za realizaciju projekta sanacije ove osnovne škole. Upriličene su i posjete privrednicima i poljoprivrednicima u MZ Dubrave (Stolarija "Raković" i Klaonica pilića i farma krava "Cimirotić"). Takođe Suljkanović je razgovarao i sa glavnim imamom Islamske vjerske zajednice u Gradišci efendijom Zejnilom Latifovićem. Zajedno sa Potpredsjednikom RS u posjeti MZ Rovine, Dubrave kao i Osnovnoj školi učestvovali su i Načelnik Odjeljnja za društvene djelatnosti Opštine Gradiška Dane Malešević, i predsjednik RO SDP BiH Gradiška Hikmet Hadžialagić i predsjednik OO SDP BiH Gradiška Goran Đukić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.