Izbori 2016. godine

Održana Programska konvencija OO SDP BiH Tešanj

Početak niza konvencija SDP BiH dogodio se u ponedjeljak, 16. maja u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj, koja je uvrštena među strateške organizacije na Lokalnim izborima 2016. godine, ne slučajno…

Premalen je bio predviđeni prostor u Sali CKO Tešanj za ovu manifestaciju da primi sve zainteresovane članove i simpatizere SDP BiH.

U prelijepoj, svečanoj, atmosferi učesnike Programske konvencije pozdravio je Senad S. Subašić, predsjednik OO SDP BiH Tešanj.

Vedran Kaser, potpredsjednik OO SDP BiH Tešanj, prezentirao je naš Lokalni Izborni program, koji je pozdravljen dugotrajnim aplauzom podrške.

Prigodnim govorom Konvenciji su se obratili i Senaid Begić, predsjednik KO SDP BiHZDK, kao i Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić.

Posebno je interesovanje prisutnih pobudilo obraćanje Predsjednika SDP BiH Nermin Nikšić, koji je dao presjek društvenog i političkog stanja u Bosni Hercegovini i aktivnostima SDP BiH, zajedno sa bliskim političkim strankama, na učuvanju bića Bosne i Hercegovine na osnovama antifašizma i tekovina ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, Bosne i Hercegovine po mjeri svih njenih građana i naroda.