Zenica

Održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK

U četvrtak, 23.07. 2015.godine održana je   konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK. Pedeset članova Kantonalnog   odbora usvojilo je novu Odluku o unutrašnjem organizovanju i radu KO SDP BiH ZDK, biralo 5 potpredsjednika, sekretara i Predsjedništvo Kantonalnog odbora za naredni četverogodišnji mandatni period. Za potpredsjednike KO SDP BiH ZDK izabrani su: Munib Husejnagić iz Zenice, Nermina Zaimović Uzunović iz Zenice, Vedran Kaser iz Tešnja, Dejan Ščepanović iz Visokog, Elvir Karajbić iz Zavidovića. Za sekretara KO SDP BiH ZDK izabrana je Marina Mujkanović iz Zenice. U Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK izabrani su: Jasminka Šehić iz Maglaja, Jasminka Begić iz Doboj juga , Rifat Delić iz Zavidovića, Mirko Trifunović iz Žepča, Mladen Simić iz Zenice, Branko Romić iz Vareša, Mahir Hasanspahić iz Olova, Suad Čosić iz Breze, Semir Mušija iz Kaknja, Boris Franjić iz Kakanja, Amil Buljubašić iz Tešnja, Radosav Petrović Raco iz Zavidovića, Dragica Todorović iz Usore i Almir Brka iz Tešnja. Kod izbora Predsjedništva ispoštovani su kriteriji utvrđeni u Pravilniku. Posebno treba naglasiti da se pored kriterija starosne, polne i nacionalne strukture vodilo računa o teritorijalnoj zastupljenosti , te u trenutnom sastavu Predsjedništva KO SDP BiH ZDK svog predstavnika imaju sve OO SDP BiH ZDK.

Na sjednici se, pored izbora rukovodstva KO SDP BiH ZDK vodila rasprava i o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim akcentom na odluku Vlade FBiH da u proceduru pusti Zakon o radu, bez prethodnog usaglašavanja sa sindikatima i neuvažavanjem njihovih zahtjeva, što je KO SDP BiH ZDK najoštrije osudio.

Istog dana održana je i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora KO SDP BIH ZDK na kojoj je   za predsjednika NO izabran Adnan Čobo iz Kaknja, a za zamjenika predsjednika Anida Šabanović iz Zenice.

                                                                                                                             Kantonalni odbor SDP BiH ZDK

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.