Mostar

Održana javna tribina „Položaj penzionera i mjere Vlade FBiH u poboljšanju tog položaja“

U sklopu Dana SDP BiH Forum seniora/ki SDP BiH, 6.05.2014. godine održao je u Mostaru javnu tribinu na temu: „Položaj penzionera i mjere Vlade FBiH u poboljšanju tog položaja “.

Slika

Ispred Foruma seniora/ki  SDP BiH prisutnim su se obratili članovi  Predsjedništva Foruma seniora/ki Suada Hadžović, Mustafa Polutak i Mulo Hadžić.

Između ostalog, na tribini je rečeno kako je opredjeljenost za izgradnju države jednakih šansi u kojoj ljudi mogu da rade i žive od svog rada, a penzioneri da žive od zarađenih penzija bila i ostala trajna politika SDP BiH. Također je naglašeno da se SDP BiH kroz svoje učešće u vlasti zalaže za sistemska rješenja pomoći građanima koji nisu sposobni za rad. Samo kvalitetna rješenja u okviru sistema mogu doprinijeti boljem životu najugroženijih kategorija stanovništva, a to je proces koji traži vrijeme i strpljenje.

Istaknuto je da je SDP BiH svjestan teškog položaja penzionera, ali i da je povećanje penzija od preko 10% u vrijeme mandata ove Vlade Federacije BiH pokazalo jasnu opredjeljenost i iskrene namjere za poboljšanjem položaja i uslova života svih penzionera. Dva puta smo povećali penzije i to smatramo našom obavezom prema građanima, a i naredna Vlada FBiH predvođena SDP-om će to opet učiniti, jer SDP BiH je bio i ostao stranka koja prioritet daje građanima i postoji zbog građana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.