OO SDP BiH Vogošća

Održana javna rasprava “Naš budžet – naša stvar”

Općinska organizacija SDP BiH Vogošća održala je,u okviru SDP akcije „Naš budžet – naša stvar“. javnu raspravu o nacrtu budžeta Općine Vogošća za 2016.

Uvodničar na raspravi bio je šef Kluba vijećnika Jasmin Kasumović koji je, u odsustvu predlagača, upoznao prisutne sa prijedlogom budžeta koji je u Općini Vogošća za ovu godinu umanjen za 3.120.000 KM.

U vrlo živoj raspravi konstatovano je da je i ovaj budžet urađen na uobičajen način , da nije transparentan jer nije programski i ne pruža mogućnost preciznog uvida u programe i projekte koji će biti rađeni u toku godine. Ovakav način planiranje, koji je prevaziđen,omogućava načelniku i njegovom timu da upravlja sredstvima prema sopstvenom nahođenju i potrebama njegove stranke u narednoj izbornoj godini, da sredstva usmjerava bez obaveze da se pridržava planiranog jer osim zaokruženih iznosa novca nema konkretnih programa u koje će se novac utrošiti.

Osim toga ne vidi se da li planirani budžet prati Strategiju razvoja općine o čemu u javnosti nema nikada ni informacija ni rasprava.Takođe, dugogodišnja praksa neizvršavanja formalnih programa prioriteta nije prihvatljiva ni za građane ni za nas u SDP Vogošća o čemu će naši vijećnici govoriti na sjednici Vijeća.

Okupljeni članovi i članice iznijeli su niz lokalnih probleme , naročito onih iz oblasti infrastrukture čije rješavanje bi uveliko olakšalo život građana.Izraženo je nezadovoljstvo stalnim smanjivanjem sredstava za sportske klubove i zatraženo da se predvide i sredstva za poboljšanje dječijeg standarda u javnom dječijem vrtiću.

Sve sugestije i primjedbe Klub vijećnika će uputiti kao prilog javnoj raspravi,a na tekst prijedloga budžeta će ove primjedbe pretvoriti u amandmane i uputiti ih na razmatranje načelniku i Općinskom vijeću.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.