Sarajevo

Održana Izvještajno-izborna konvencija Foruma seniora/ki OO SDP BIH Centar

U nizu brojnih aktivnosti Opštinske organizacije OO SDP BIH Sarajevo jučer je održana Izvještajno-izborna konvencija Foruma seniora/ki OO SDP BIH Centar. To je bila ukupno 15-ta aktivnost OO SDP BiH Centar u periodu nakon održavanja Kongresa SDP BiH od 3. oktobra 2015. godine. U ime OO SDP BiH Centar, skup je pozdravio Slaven Kovačević predsjednik organizacije i sekretar Nedim Škrbo.

Na Konvenciji je usvojena Odluka o unutrašnjem organizovanju Foruma seniora/ki Opštinske organizacije SDP BIH Centar Sarajevo, temeljena na Odluci Opštinskog odbora SDP BIH Centar o organizovanju Opštinske organizacije foruma seniora/ki.

Takođe, usvojen je i Program rada Opštinske organizacije Foruma seniora/ki OO SDP BIH za period decembar 2015-decembar 2016.godine. Usvojenim programom definisani su zadaci i aktivnosti članstva na daljem jačanju SDP BIH i njegovom omasovljenju u narednom periodu. Posebno su naglašeni zadaci vezani za aktivno sudjelovanje FOS SDP BIH Centar Sarajevo u pripremama za lokalne izbore 2016.godine; kao i zadaci članstva FOS-a na obilježavanju značajnih datuma i događaja iz NOR-a 1941-1945 i odbrambenog oslobodilačkog rata 1992-1995god.

Poseban segment programskih aktivnosti sadržan je u potrebi rješavanja socijalno-statusnih problema, kao i većoj brizi bolesnih i starijih članova FOS SDP BIH Centar Sarajevo, sa posebnim akcentom na terenski rad kao što je to stav i Općinskog odbora SDP BiH Centar.

Na Konvenciji je izabrano novo rukovodstvo FOS SDP BIH Centar Sarajevo. Za Predsjednika je izabran Muharem Hamzić, a za zamjenika Predsjednika Nevenka Škavo. Takođe, izabrano je i novo Predsjedništvo koje broji 15 članova-seniora/ki.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.