Izabrano novih 29 članova Opštinskih odbora

Održana Izvještajno-izborna konferencija OO Novo Sarajevo

Juče je u sali Općinskog vijeća Novo Sarajevo održana Izvještajno-izborna konferencija SDP BiH Novo Sarajevo.

Nakon što je 31. maja novosarajevska organizacija na direktnim izborima, u skladu s principom 1 član – 1 glas, izabrala predsjednika Miroslava Živanovića, uslijedio je izbor novih organa ove organizacije. Ukupno 98 delegata biralo je 29 članova Općinskog odbora i pet članova Nadzornog odbora.

U prisustvu drugova i drugarica iz državnog i kantonalnog rukovodstva SDP BiH, kao i gostiju iz sarajevskih općinskih organizacija SDP-a, konferencija je usvojila i pozitivno ocijenila Izvještaj o radu OO SDP BiH Novo Sarajevo, kao i Izvještaj o radu Nadzornog odbora OO SDP BiH Novo Sarajevo. Usvajanju ovih izvještaja prethodila je konstruktivna rasprava delegata, koji su svojim sugestijama o budućem radu organizacije dali doprinos Programu rada novosarajevske organizacije, koji će biti utvrđen nakon predstojećeg Kongresa SDP BiH, izmjena Statuta i Programa, te provedenih izbora za predsjednika SDP BiH.

U fokusu rasprava bila je važnost osnovnih organizacija kao ćelija Partije, bez čijeg funkcionalnog rada ni viši organi ne mogu adekvatno obavljati svoje funkcije.

U svom obraćanju, Miroslav Živanović, predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo, naglasio je važnost demokratizacije unutarpartijskih procesa, ne samo za SDP, već i za cijelo bosanskohercegovačko društvo. Zahvalivši se svojim protukandidatima na izborima održanim nešto ranije, istakao je da će njihovi programi biti uključeni u Program OO SDP BiH Novo Sarajevo, i pozvao sve članove da zajedno posvećeno rade ne samo na Programu, već na rješavanju životnih pitanja i problema građana.

Pred kraj konferencije, Izborna komisija podnijela je izvještaj o glasanju, čime su i zvanično izabrani organi SDP BiH Novo Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.