Slađa Mango nova predsjednica Foruma žena

Održana Izborna Konvencija Foruma žena OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo

U Općinskoj organizaciji SDP BiH Novi Grad Sarajevo održana je Izborna konvencija Foruma žena. Konvenciji su prisustvovale delegatkinje iz općinske organizacije kao i gošće Foruma žena KO SDP BiH Sarajevo.

Konvenciju je vodilo Radno predsjedništvo, u ime koga je prisutne pozdravila drugarica Slađana Mango. U skladu sa predviđenim dnevnim redom delegatkinje su glasale za izbor predsjednice, dvije potpredsjednice, koordinatorice i pet članica predsjedništva FOŽ OO SDP BiH Sarajevo.

U novo rukovodstvo izabrane su:
– Slađana Mango, predsjednica
– Ognjenka Išek i Nermina Heraković, potpredsjednice;
– Slobodanka Kulenović, Gordana Toplan, Envera Karkin, Senada Fazlagić, Sulejmana Hilčišin – članice predsjedništva te
– Aida Džino za koordinatoricu.

Prisutnima se u ime FOŽ KO SDP BiH Sarajevo obratila Edita Sulejmanović, predsjednica Foruma. U svom izlaganju naglasila je da se privode kraju izborne konvencije po općinskim organizacijama, uspostavljaju rukovodstva i usaglašavaju planovi.

„U narednom periodu dosta je planiranih aktivnosti koje planiramo provoditi a sa pozitivnom energijom i optimizmom koji imamo sigurna sam da to možemo“, naglasila je Sulejmanović.
Prisutne je u ime općinske organizacije Novo Sarajevo pozdravila i Fatima Skok-Hadžović koja je pozvala na tješnju međuopćinsku saradnju, umrežavanje i komunikaciju.

Sekretar OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo Sanin Čepalo dao je bezrezervnu podršku Forumu žena i zahvalio se delegatkinjama i gošćama na izdvojenom vremenu. Nakon toga, Konvencija je usvojila okvirni, šestomjesečni Plan rada FOŽ-a OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo.

Na kraju, novoizabrana predsjednica Slađana Mango obratila se prisutnima i zahvalila na ukazanom povjerenju.
„Kao pojedinac ne mogu učiniti ništa, ali sa svima vama, ja sam sigurna da možemo napraviti sve“, zaključila je Slađana Mango.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.