Održana edukacija za kandidate na Ilidži

Kandidati OO SDP BiH Ilidža za Lokalne izbore u BiH su u subotu (13.8.) prisustvovali edukaciji fokusiranu na način vođenja predizborne kampanje. Edukator, Adnan Burazerović je učesnike edukacije podučavao o osnovnim načelima u vođenju predizborne kampanje.

Akcenat edukacije je bio na predizbornoj kampanji baziranoj na socijalnim mrežama. Pri tome, Burazerović je ukazao na potrebno ponašanje kandidata u verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji kandidata s građanima i prilikom medijskih nastupa. Također, kandidati su edukovani kako adekvatno izvršiti terensku identifikaciju birača.

Obzirom da je riječ o praktično primjenjivim znanjima, nema sumnje da će ista biti korisna kandidatima u toku predizborne kampanje. Naročito će biti korisna za mlade kandidate koji čine preko 40% kandidatske liste OO SDP BiH Ilidža.