Tešanj

Održana Donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja

U cilju unapređenja obrazovanja i pružanja finasijske podrške studentima i učenicima, tokom obrazovanja, Forum mladih Socijaldemokratske partije BiH Tešanj 2006. godine je osnovao Fond za stipendiranje studenata općine Tešanj.

Sama ideja je potekla od istaknutog aktiviste SDPBiH Amila Buljubašića, a na Konstituirajućuj Skupštini Fonda za prvog predsjednika je izabran rahmetli Jasmin Smailbegović SISI.

Svjesni činjenice da pripadamo jednoj od rijetkih Općina koja za sve studente, koji ispunjavaju uslove, iz Budžeta obezbjeđuje stipendije, prestala je potreba za djelovanjem Fonda u prvobitnom obliku, tako da se Fond preimenovao u Fond za unapređenje obrazovanja studenata i učenika, iz čujeg se budžeta na osnovu zahtjeva dodjeljuju jednokratne pomoći.

Pored ovog vida unapređenja obrazovanja, Fond je u više navrata donirao knjige raznim ustanovama, a posljednji put je to uradio prošle godine, u vremenu velikih poplava, JU Opća biblioteka Maglaj.

Fond je također donirao i značajna sredstva djeci i omladini sa posebnim potrebama, kao i pomagao učenicima u kupovini školskog pribora.

Ovih dana se završava aktivnost na otvaranju Mini biblioteke, koja će djelovati u kancelariji OOSDPBiH Tešanj, a pristup knjigama, besplatno, će imati svi građani.

 

Svih ovih godina Fond organizuje i Donatorsku večeru, na kojima se sakupe značajna finansijska sredstva.

Tako je bilo i sinoć 17. aprila 2015. godine, kada je održana 9. Donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja studenata i učenika općine Tešanj.

Donatorsska večera je održana u Hotelu “AA”„ u Jelahu uz prisustvo preko 100 zvanica, a među njima i Predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić i drugi dužnosnici SDP-a, kao i ugledni privrednici sa područja naše Općine.
Prikupljena sredstva bit će usmjerena na unapređenje obrazovanja studenata i učenika.

“Forum mladih SDPBiH Tešanj se i ovom prilikom zahvaljuje svim donatorima koji pomažu Fond, jer je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija” poručuje predsjednica Forma mladih OOSDPBiH Tešanj Irnela Čolić.

Izvršni odbor Foruma mladih SDPBiH Tešanj se zahvaljuje mladim aktivistima SDP-a, a posebno predsjednicima osnovnih organizacija SDP-a koji su doprinjeli da i ove godine efekti Donatorske večere budu u skladu sa očekivanjima.

Foruma mladih SDPBiH Tešanj

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.