Sarajevo

Održana debata kandidata za predsjednika OO SDP BiH Novo Sarajevo i KO SDP BiH Sarajevo

U srijedu, 27. 5. 2015. godine u sali Općinskog vijeća Novo Sarajevo, pred velikim brojem članova i članica, održana je debata kandidata za predsjednika Općinske organizacije SDP BiH Novo Sarajevo i Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo.

Debatu je vodila članica Biračkog odbora SDP BiH Novo Sarajevo, Ena Duran.

U desetominutnim izlaganjima predstavili su se kandidati za OO SDP BiH Novo Sarajevo, Mirsad Ćatić, Samir Suljević i Miroslav Živanović.

Mirsad Ćatić iznio je svoj program djelovanja, stavivši fokus svog budućeg djelovanja na poboljšanje komunikacije između članova i sistema obavještavanja članova; Samir Suljević je u okviru prezentacije svog programa naglasio važnost uključivanja članova u procese odlučivanja, dok je Miroslav Živanović prezentirao Smjernice za organizaciju i djelovanje Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Novo Sarajevo, te je kao ključno izdvojio aktiviranje osnovnih organizacija i njihovo uključivanje u rad savjeta mjesnih zajednica, edukaciju članstva, kandidata za Lokalne izbore 2016., te fokusiranje na realizaciju inicijativa koje dolaze iz osnovnih organizacija.

Nakon kandidata za Općinsku organizaciju, predstavili su se kandidati za predsjednika KO SDP BiH Sarajevo, Jasmin Gazija i Igor Kamočaji.

Jasmin Gazija naglasio je važnost aktiviranja članstva i pridobijanja novih članova, te je kao primjer dobre prakse iznio svoje djelovanje kao predsjednika jedne osnovne organizacije SDP BiH Centar, dok je Igor Kamočaji govorio o teškim reformama pred kojima se nalazi bh. društvo, te izazovima na koje SDP BiH treba da odgovori; istakao je da programsku osnovu njegove partijske politike čine aktivnosti na razvoju SDP-a u Sarajevu, intenzivno političko djelovanje i komunikacija sa zajednicom, uz fokus na ravnopravnosti i socijalnoj pravdi, slobodi i jednakim šansama, solidarnosti i odgovornosti prema drugima.

Veliki broj članova iskoristio je priliku da kandidatima postavi pitanja, koja su bila usmjerena na kadrovsku politiku SDP-a, status osnovnih organizacija, funkcioniranje Glavnog odbora SDP BiH, programsko djelovanje u okviru organizacija i sl.

Svi kandidati istakli su važnost ovog izbornog procesa kao početka pune demokratizacije SDP BiH, te zamolili članove da u nedjelju, 31. 5. 2015., u periodu od 7 do 19 sati dođu na izborno mjesto, iskoriste svoje demokratsko pravo i izaberu predsjednike ova dva nivoa organizovanja SDP BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.