Želimo se pridružiti Evropskoj uniji kao snažan faktor, a ne kao jeftina radna snaga

Održana 7.sjednica Predsjedništva Foruma mladih SDP BiH

U subotu je u Sarajevu održana 7. sjednica Predsjedništva Foruma mladih SDP BiH na kojoj su se analizirali rezultati lokalnih izbora. Izraženo je zadovoljstvo činjenicom da je od mladih kandidata izabrano 10% odnosno 30% od ukupnog broja izabranih vijećnika SDP BiH.

Iznesene su ativnosti iz perioda juni-oktobar 2016.godine, te aktivnosti koje slijede u narednom periodu, od kojih se izdvajaju dvije nove javne politike koje su u fazi izrade, kao i dio projekta koji je započeo u novembru ove godine, a radi se o „Klubu mladih vijećnika i vijećnica“, te koji će se  kontinuirano odvijati u skladu sa finansijama. Svako novo znanje i vještine koje će novoizabrani vijećnici steći u narednom periodu odrazit će se na rad u lokalnim vijećima, kao i na rezultat SDP BiH u narednom periodu.

Na osnovu zaključka sa 6. sjednice Foruma mladih, ostaje obaveza rukovodstva da u što kraćem roku posjeti organizacije Foruma mladih u Unsko-sanskom i Srednjobosanskom kantonu kako bi pripomogli u rješavanju problema, povećanju efikasnosti rada i aktivnosti Foruma u navedenim kantonima. Kao problem je iznesena situacija Foruma mladih u entitetu Republike Srpske, na što se mora posebno obratiti pažnja i usmjeriti energija za jačanje Foruma u tom dijelu Bosne i Hercegovine. Neizostavna je posjeta Foruma mladih SDP BiH Brčko distrikt BiH koja je u posljednjem periodu bila jedna od najaktivnijih.

Takođe, zaključeno je da će se predložiti da Glavni odbor donese zaključak kojim će obavezati rukovodstva SDP BiH na svim nivoima organizovanja, da u narednom periodu izvrše formiranja Foruma mladih i interesnih oblika, na svim nivoima organizovanja gdje to već nije učinjeno.

Obzirom da se bliži kraj godine kantonalne/regijonalne, te općinske/gradske organizacije imaju obavezu da pripreme izvještaj o radu za 2016. godinu i dostave predsjedništvu Foruma mladih SDP BiH.

Forum mladih se obavezao da će u narednom periodu ići u pravcu realizacije postojećih javnih politika, te da će posebne napore dati kako bi javna politika „Radno iskustvo svima“ bila implementirana na prostoru Bosne i Hercegovine.

Mladi su jasno opredjeljeni za Evropski put Bosne i Hercegovine, te poručujemo vladajućim strukturama da se želimo pridružiti Evropskoj uniji kao snažan faktor, a ne kao jeftina radna snaga, te ukazujemo na propuste u prethodnom periodu koji se rade, od prodaje državne imovine, podizanja novih kredita i stvaranje novih zaduženja, donošenja Zakona o radu koji ostavlja mogućnost manipulacije. Dajte nam evropske standarde, pa tek onda donosite evropske zakone.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.