Održana 5. sjednica Općinskog odbora SDP BiH Tešanj

Na posljednjoj sjednici Općinskog Odbora SDP BiH Tešanj, a nakon provedenih unutarpartijskih izbora u osnovnoj organizaciji SDP BiH Jelah izvršene su izmjene u rukovodstvu Općinske organizacije.

Novoizabrani Predsjednik osnovne organizacije SDP BiH Jelah Elvir Ćeman kooptiran je u sastav Općinskog Odbora gdje je zamjenio Nermina Deljkića, pošto je Statutom SDP-a definisano da su Predsjednici osnovnih organizacija po funkciji članovi Općinskog Odbora.

S obzirom da više nije predsjednik Osnovne organizacije SDP BiH Jelah, Nermin Deljkić nije više član Općinskog Odbora, te samim tim ne može biti ni član Predsjedništva odnosno potpredsjednik Općinske Organizacije SDP BiH Tešanj.

Na sjednici Općinskog Odbora, za člana Predsjedništva OO SDP BiH Tešanj izabran je Esad Garić, dok je novi potpredsjednik Općinske Organizacije SDP BiH Tešanj, Elvir Pilav, vijećnik SDP-a u OV Tešanj i Predsjednik osnovne organizacije SDP-a u Piljužićima.

Nakon iscrpne rasprave oko posljednjih dešavanja u Osnovnoj organizaciji Kraševo i zlonamjernih tumačenja medija usvojena je slijedeća inicijativa: „Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tešanj (u daljem tekstu: OO) upućuje inicijativu Kantonalnom odboru Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Zeničko-dobojskog kantona (u daljem tekstu: KO), kojom traži provođenje članom 29. Statuta propisanog postupka za isključenje Buljubašić Amila iz članstva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.“

Odluka se donosi zbog flagrantnog, ponovljenog kršenja odredbi iz člana 20. Statuta Socijaldemokratske partije Bosne i Heregovine od strane člana Amila Buljubašića.
U skladu sa zaključkom KO SDP BiH ZDK, donesena je odluka da se u narednom periodu, poštujući propisane epidemiološke mjere, organizuje krug obilazaka osnovnih organizacija koje djeluju na području naše Općinske Organizacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.