Održana 4.sjednica Predsjedništva OO SDP BiH Konjic

Sinoc je u prostorijama OO SDP BiH Konjic održana 4. redovna sjednica Predsjedništva SDP BiH Konjic. Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima iz osnovnih organizacija, zatim o nedavno održanom strateškom planiranju SDP BiH, te o posljednjoj sjednici OV Konjic.

Razmatrana je informacija o aktivnostima u osnovnim organizacijama koju je pristunim članovima Predsjedništva prezentovao sekretar OO SDP BiH Konjic. Zaključeno je da je ostvaren napredak po pitanju rada i aktivnosti osnovnih organizacija, posebno organizacija u gradu. Takođe donesen je zaključak da se nastavi sa podrškom svim osnovnim organizacijma, da im se pruži svaka vrasta tehničke i organizacijske pomoći, kako bi sve organizacije spremne dočekale Opšte izbore 2018.

Sekretar OO SDP BiH Konjic Irfan Tabaković upoznao je članove Predsjedništva o održanom strateškom planiranju koje je imalo za cilj prezentaciju prve radne verzije izbornog programa SDP BiH za predstojeće Opšte izbore.

Nakon toga potvrđen je operativni plan rada za novembar, sa posebnim akcentom na 25.11 Dan državnosti BiH. Zaključeno je da se svi članovi Predsjedništva zaduže da učine što više na animiranju članova OO SDP BiH Konjic, kako bismo taj dan obilježili dostojanstveno i u što većem broju.

Posebna pažanja posvećena je raspravi o posljednjoj sjednici OV, koju su vijećnici SDP-a napustili. Obrazloženje za napuštanje sjednice iznio je zamjenik Predsjednika Kluba vijećnika SDP-a u OV Konjic Ekrem Alić. Takođe drug Alić govorio je o atmosferi na samoj sjednici, odnosu načelnika prema vijećnicima iz SDP-a te o stavovima koje su zastupali vijećnici SDP-a. Predsjedništvo je nakon konstruktivnih rasprava svih članova, donijelo zaključak da u potpunosti podržava čin napuštanja sjednice OV Konjic od strane vijećnika SDP-a, te da daje punu podršku u daljem radu Kluba vijećnika SDP-a u OV Konjic.

Nakon usvajanja zaključka s posebnom pažnjom razmatrano je pitanje toplifikacije grada Konjica i pitanja prodaje lokaliteta Energetike. Usvojen je zaključak, da bez obzira na odluku o prodaji koju je OV donijelo na posljednjoj sjednici SDP BiH Konjic neće odustati od  borbe za ovaj lokalitet i njegovu namjenu u svrhu toplifikacije grada.

Insistirat cemo na izradi studije izvodljivosti koja bi dala konačnu ocjenu rentabilnosti projekta sistema centralnog grijanja. Takođe u narednom periodu želimo da upoznamo što veći broj građana o ovoj problematici te cemo koristit sva dozvoljena pravna sredstva u cilju zaštite UNIS-ovog lokaliteta i borbe za prava grđana grada Konjica da imaju obezbjeđeno grijanje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.