Sarajevo

Održana 4. sjednica Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva

Na današnjoj sjednici Komiteta razmatrana su pitanja vezana za sigurnost civilnog zrakoplovstva u Bosni i Hercegovini s ciljem što efikasnije implementacije međunarodnih standarda i preporučenih praksi

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić predsjedavao je danas u Sarajevu 4. sjednicom Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Komiteta razmatrana su pitanja vezana za sigurnost civilnog zrakoplovstva u Bosni i Hercegovini s ciljem što efikasnije implementacije međunarodnih standarda i preporučenih praksi. Poseban osvrt Komitet je stavio na krizne situacije vezane za civilno zrakoplostvo i obaveze nadležnih organa u kriznim događajima poput otmica zrakoplova i talačkih kriza.

S tim u vezi, Komitet je donio odluku da se krajem maja organizira vježba – simulacija otmice zrakoplova, tokom koje bi se provjerio sistem rada, uvezanost i spremnost nadležnih institucija da se nose sa ovakvim situacijama. Članovi Komiteta su podsjetili da je periodično organiziranje jedne ovakve vježbe i međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine.

Članovi Komiteta su podržali inicijativu da se u narednom periodu sačini protokol o saradnji između institucija različitih nivoa vlasti nadležnih za djelovanje u kriznim situacijama kako bi pospješila međusobna saradnja i kordinacija operativnih aktivnosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.