Sarajevo

Održana 4. sjednica Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva

Na današnjoj sjednici Komiteta razmatrana su pitanja vezana za sigurnost civilnog zrakoplovstva u Bosni i Hercegovini s ciljem što efikasnije implementacije međunarodnih standarda i preporučenih praksi

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić predsjedavao je danas u Sarajevu 4. sjednicom Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Komiteta razmatrana su pitanja vezana za sigurnost civilnog zrakoplovstva u Bosni i Hercegovini s ciljem što efikasnije implementacije međunarodnih standarda i preporučenih praksi. Poseban osvrt Komitet je stavio na krizne situacije vezane za civilno zrakoplostvo i obaveze nadležnih organa u kriznim događajima poput otmica zrakoplova i talačkih kriza.

S tim u vezi, Komitet je donio odluku da se krajem maja organizira vježba – simulacija otmice zrakoplova, tokom koje bi se provjerio sistem rada, uvezanost i spremnost nadležnih institucija da se nose sa ovakvim situacijama. Članovi Komiteta su podsjetili da je periodično organiziranje jedne ovakve vježbe i međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine.

Članovi Komiteta su podržali inicijativu da se u narednom periodu sačini protokol o saradnji između institucija različitih nivoa vlasti nadležnih za djelovanje u kriznim situacijama kako bi pospješila međusobna saradnja i kordinacija operativnih aktivnosti.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.