SDP Centar

Održan skup u MZ Betanija-Šip

Nastavljajući aktivnosti obilazaka osnovnih organizacija, OO SDP BiH Centar održao je Javnu tribinu za članove i građane MZ Betanija – Šip oko aktuelnih pitanja u Općini Centar. Istaknuto je kako je još 2000. godine SDP imao svoju viziju razvoja ove mjesne zajednice, koja 15 godina poslije ima jedno novo naselje izgrađeno na svome prostoru. Većinu objekata u tom naselju izgradila je firma koju je na inicijativu SDP-a formirala Općina Centar zajedno sa boračkim organizacijama, u kojoj su zaposlenje našle stotine pripadnika boračke populacije. Zbog toga, firma je bila veoma često pod napadima svih onih koji se nisu mogli složiti da je to jedno veliko dostignuće SDP-a.

Osim toga, kako je rečeno SDP nastupa sa pozicije istine i činjenica, tako što svako svoje obećanje koje je dato pokazuje kao pisani dokument, tako da građani mogu sami pratiti realizaciju ispunjenja izbornih obećanja OO SDP BiH Centar, od kojih je ogromna većina uspješno realiziranih. Građani su stekli ponovni uvid u Izborni program SDP Centar iz 2012. godine u kojem se može vidjeti obećanje izradnje Osnovne škole Šip, zatim obdaništa kao i 20-tak infrastrukturnih zahvata prema zahtjevima građana sa terena, kao što je recimo izgradnja kružnog toka u Ulici Alipašina, koji bi omogućio lakše odvijanje saobraćaja. Svi ti projekti se nalaze u realizaciji Općine Centar, te je prisutnim predočen SDP-ov dokument u kojem se od nadležnih službi traži brzo realiziranje tih projekata.

Kao osnovni preduslov za realizaciju svih projekata, SDP nudi rješenje u potpunoj reformi javne uprave u Općini Centar, koja je povremeno djeluje jako pasivno u pitanjima koja su od velikog značaja za građane naše općine.

U toku tribine, prisutni su postavili više desetaka pitanja o vrlo konkretnim stvarima, koje će SDP Centar putem svoga Kluba vijećnika u Općinskom vijeću Centar apostrofirati i insistirati na realizaciji. Prisutni su, također, dobili prvi broj »Glasa slobode« novina SDP-a u kojima se nalaze dosadašnja dostignuća na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini.