Održan sastanak sa vlasnicima ugostiteljskih objekata u Sanskom Mostu

Članovi Općinskog vijeća su sinoć održali sastanak sa vlasnicima ugostiteljskih objekata u Sanskom Mostu gdje se razgovaralo o budućim  odlukama ovog zakonodavno-predstavničkog tijela.
Prisutnima se, kao uvodničar, obratio Edvin Trožić, predsjednik Kluba vijećnika SDP u OV Sanski Most
Prisutni su iznijeli svoje sugestije za radno vrijeme tokom i van sezone i prijedlog za zatvaranje odredjenih dijelova ulica tokom ljetnog perioda.
Također su zahtjevali da se smanji zakup općinskog zemljišta po m2, komunalna taksa za isticanje reklame kao i izmjenu odluke o plaćanju takse za produženje radnog vremena u vanrednim okolnostima, a dogovoreno je i da se formira udruženje ugostitelja radi bolje komunikacije sa OV.
Svjesni da ugostiteljski objekti spadaju među najugroženije biznise u doba pandemije Corona virusa, klub vijećnika će kroz OV inicirati izmjene odluke o radnom vremenu tržnih centara i ugostiteljskih objekata kao i odluke o taksama.
SDP će nastaviti sa praksom ineraktivne komunikacije sa svim društvenim strukturama kako bi zajedno donosili što kvalitetnije odluke i bili na usluzi građanima.
Ono što je također važno naglasiti jeste da se ugostiteljima trebaju stvoriti povoljni uvjeti za izgradnju i pokretanje biznisa na turistički atraktivnim lokacijama, što bi poboljšalo turističku ponudu u Sanskom Mostu.

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu