Gradonačelnik Tuzle iskazao zahvalnost za svu dosadašnju pomoć koju je Vlada SAD pružila BiH i Tuzli

Održan sastanak sa predstavnicima Ambasade SAD u BiH

Gradonačelnik Jasmin Imamović i predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, Aleksandar Vujadinović, susreli su se danas u Gradskoj upravi sa zamjenikom ambasadorice SAD u BiH, Paulom Horovitzem i atašeom za kulturu i obrazovanje Drewom Giblinom.

Tokom sastanka, gradonačelnik Imamović upoznao je predstavnike Ambasade SAD-a sa ohrabrujućim pokazateljima ekonomskog razvoja, te projektima i nastojanjima Gradske uprave za povećanjem broja radnih mjesta u Tuzli. S tim u vezi gradonačelnik Imamović, podsjetio je i na set zakonskih inicijativa koje je Grad Tuzla uputio prema Vladi FBiH i TK, u cilju stvaranja uslova za nove investicije, te istakao da su zapošljavanje i ekologija glavni prioriteti u radu Gradske uprave u narednom periodu.

Gradonačelnik Imamović iskazao je zahvalnost za svu dosadašnju pomoć koju je Vlada SAD, kao najiskreniji saveznik, do sada pružila BiH i Tuzli.