Održan radni sastanak sa predstavnicima preduzeća koja su upravitelji zgrada na području grada

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović održao je danas radni sastanak sa predstavnicima preduzeća – upravitelja zgrada na području grada, Službe za inspekcijske poslove i Službe civilne zaštite, u cilju stvaranja uslova za normalno korištenje kolektivnih stambenih zgrada i javnih površina oko zgrada u zimskim uslovima. Predstavnici preduzeća Uni Bristol, Bam-Investrade, Tehnokomerc, Cestotehnik, Vodo-Ins Održavanje i Bosna-lift, obavijestili su gradonačelnika o velikom broju hitnih intervencija koje njihovi uposlenici, ovih dana, radi ekstremno niskih temperatura, obavljaju u kolektivnim objektima.

Na sasatnku je zajednički konstatovano da će upravitelji, u okviru svojih zakonom i ugovorom propisanih obaveza, u saradnji sa etažnim vlasnicima, a uz pomoć nadležnih gradskih službi, blagovremeno preduzimati potrebne mjere za stvaranje uslova za normalno korištenje zgrada i javnih površina oko zgrada u zimskim uslovima.