KO SDP SBK

Održan radni sastanak najužih rukovodstava općinskih organizacija SDP-a Kiseljaka, Kreševa i Fojnice

U prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Kiseljak održan je radni sastanak najužih rukovodstava općinskih organizacija SDP BiH Kiseljaka, Kreševa i Fojnice sa predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, Helez Nijazom. Tema sastanka je bila stanje u lokalnim zajednicama, organizaciono jačanje i planiranje budućih aktivnosti, a poseban akcent je stavljen na ulogu vijećnika SDP BiH u ovim sredinama.

„Glas vijećnika SDP BiH u Fojnici, Kiseljaku i Kreševu mora biti glas svih građana koji su nezadovoljni ovim i ovakvim stanjem u ovim općinama i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Moramo biti prisutniji u medijima, a kroz naše nastupe fokus se mora vratiti na prava radnika i svih građana, na borbu protiv korupcije i nepotizma, i davanje konkretnih rješenja za probleme koje aktuelna vlast ne zna, ne može ili ne želi da rješava.

SDP BiH je uvijek bio alternativa beznađu u kojem se Bosna i Hercegovina nalazi i iz koje građani u kolonama bježe u zemlje Zapada, i svi zajedno moramo raditi na budućnosti koja će vratiti vjeru našoj djeci da ostanu ovdje.“ – istakao je predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB, Helez Nijaz na sastanku u Kiseljaku.