Tuzla

Održan radni sastanak na temu Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG)

S ciljem prezentacije zadataka obuhvaćenih MEG projektom, danas je upriličen radni sastanak tokom kojeg su predstavnici UNDP-a i MEG projekta, informisali gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i saradnike o ciljevima i planiranim aktivnostima navedenog projekta u narednom periodu.

Predstavnici MEG projekta su podsjetili da su za učešće u ovom projektu odabrane najuspješnije jedinice lokalne samouprave u BiH, te zahvalili na dosadašnjoj veoma dobroj saradnji Gradske uprave Tuzla, koja je ispunila sve tražene kriterije i odabrana je za učešće u projektu koji finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda-UNDP. Budžet za prvu fazu projekta, za 18 odabranih jedinica lokalne samouprave, iznosi približno 21 milion KM.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, ovom prilikom se zahvalio Vladi Švicarske, koja je jedan od najznačajnijih partnera Grada Tuzla, kao i UNDP-u, sa kojim Grad ima dugogodišnju dobru saradnju i značajnu podršku pri realizaciji projekata, čiji cilj je stvaranje boljih uslova za život građana Tuzle. Također, gradonačelnik Imamović je ukazao na važnost projekata navedenih u strategiji razvoja, te da će Grad Tuzla, u okviru MEG projekta, aplicirati za dodjelu sredstava za projekte iz oblasti privrede i zaštite okoliša, a sve sa ciljem bržeg ekonomskog razvoja, povećanja broja zaposlenih i unapređenja uslova života u Tuzli.

Grad Tuzla je odabran za jednu od 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave s kojima će MEG projekat raditi tokom naredne četiri godine. Konkretna podrška MEG projekta je usmjerena na rad sa vijećima i rukovodstvom općina/gradova, službama za ekonomski razvoj, okoliš, komunalne djelatnosti i finansije, te vodovodnim preduzećima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.