Održan prvi modul Političke škole Foruma mladih SDP BiH Sarajevo

Prvi trodnevni modul Političke škole u organizaciji Foruma mladih SDP BiH Sarajevo, u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert i Forumom lijeve inicijative, na kojem su učešće uzeli mladi lijeve orijentacije iz cijele BiH, je uspješno završen. Političku školu su otvorili Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Nermin Kujović, naučni saradnik u Fondaciji Friedrich Ebert i Adnan Sobo, predsjednik Foruma mladih SDP BiH Sarajevo, koji su naglasili značaj realizacije programa Političke škole za mlade koji prvi put ulaze u politiku.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Foruma mladih SDP BiH Damir Filipović, koji je istakao važnost da se mladi ujedine. Samo ujedinjeni mladi mogu ovu državu učiniti boljom.

Prvi dan modula, učesnice i učesnici su imali priliku slušati predavanja o pojmu vlasti, moći i ulozi političkih stranaka. Predavanje je održao Adis Arapović, Centar civilnih inicijativa, dok je na kraju prvog radnog dana održana i radionica sa tematikom ključnih političkih pitanja „za“ i „protiv“ sa stajališta lijevog i desnog političkog bloka, kojeg je održao Malik Garibija, predstavnik Foruma lijeve inicijative.

Asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Midhat Izmirlija je održao predavanje drugog dan modula na temu političkog sistema BiH, dok je direktor Foruma lijeve inicijative Miroslav Živanović, mlade učesnike i učesnice upoznao s pojmom javnih politika i pisanju istih.

Trećeg dana prvog modula interaktivno predavanje su održali Adis Arapović, Centar civilnih inicijativa i Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, na temu uloge nevladinih organizacija u društvu.

Na kraju prvog modula Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH i vijećnik u OV Stari Grad, upoznao je učesnike i učesnice o značaju lokalne zajednice i mogućnosti konkretnih politika.

Drugi modul političke škole se nastavlja 15. aprila.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.