Predstavnički dom Parlamenta FBiH

Odobrena inicijativa SDP BiH o kontroli potrošnje novca u FBiH

Biće formirano zajedničko parlamentarno tijelo, čiji će zadatak biti utvrđivanje ukupne potrošnje novca na ime prihoda i privilegija za obavljanje funkcija u institucijama i javnim preduzećima FBiH.

Slika

Na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu poslanici su, na temelju predloženog zaključka Jasenka Selimovića, odobrili inicijativu za formiranje radnog tijela čiji članovi bi bili iz oba doma.

Mandat ovog radnog tijela bilo bi utvrđivanje ukupne potrošnje novca na ime prihoda i privilegija koje se ostvaruju na osnovu obavljanja funkcija u institucijama FBiH i preduzećima u vlasništvu FBiH. 

O inicijativi će se izjašnjavati i Dom naroda, s obzirom na to da je predloženo formiranje zajedničkog parlamentarnog tijela. Nakon ovoga je završena vanredna sjednica.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.