Miro Lazović

Odnos SDP BiH i njegovih delegata prema državi je uvijek bio u funkciji odbrane BiH

Miro Lazović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, reagovao je na medijske natpise u kojima se izlazak delegata SDP BiH iz Kluba srpskog naroda sa posljednje sjednice Doma naroda FBiH poredi sa ponašanjem poslanika SDS-a u Skupštini SRBIH iz 1991 godine.

„Takvo poređenje, u najmanju ruku, nije korektno. Želio bih podsjetiti autore pamfleta u stranačkim novinama da je odnos SDP-a i njegovih poslanika prema državi BiH uvijek bio, i bit će, u funkciji odbrane BiH i njene izgradnje kao stabilne i funkcionalne države ravnopravnih naroda i građana. Takav odnos prema državi poslanici SDP-a su imali u radu Skupštine SRBiH i Skupštine RBiH u periodu od 1990. do 1996. godine.

U tim prelomnim vremenima za budućnost BiH, kada se sticala njena nezavisnost, poslanici SDP-a u Skupštini SRBiH su pokazali hrabrost i odlučnost u otporu prema onima koji su rušili BiH. Odolijevajući nacionalnim pozivima, mnogim prijetnjama i ucjenama, kojih nije bilo malo i koje nisu bile bezopasne, upravo su poslanici SDP-a srpske nacionalnosti Tatjana Ljuić-Mijatović, Boro Bjelobrk, Krstan Malešević i Miro Lazović dali nesebičan doprinos u donošenju ključnih odluka Skupštine SRBiH, a koje su vodile ka sticanju nezavisnosti BiH.

Zato bilo kakva aluzija na destruktivno ponašanje SDP-a i poređenje sa ponašanjem poslanika SDS-a iz predratnih vremena nije prihvatljiva i ne odgovara istorijskim činjenicama“, navodi Lazović u svojoj izjavi.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.