Odnos prema Zakonu o izbornim jedinicama u FBiH pokazuje ko sarađuje sa rušiteljima države

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je iskazalo bojazan da opstruiranje usvajanja Zakona o izbornim jedinicama u FBiH može predstavljati dio zajedničkog plana vladajućih struktura, odnosno HDZ-a BiH i njegovih partnera u vlasti, sa ciljem uvođenja haosa i novih podjela u društvu, kako bi se osigurao vlastiti politički opstanak.

Pozvane su sve parlamentarne stranke u vlasti da pokažu ozbiljnost i u interesu očuvanja pravnog poretka i demokratskog sistema vladavine učine sve da se ovaj zakon čim prije usvoji. Najveća odgovornost leži upravo na strankama koje su imenovale SNSD-ovog Dragu Puzigaću za dopredsjedavajućeg Doma naroda, umjesto SDP-ovog kandidata, zlatnog lljiljana Slavišu Šućura. Nadamo se da će barem ovaj put pokazati da im je interes države preči od kratkoročnih koalicijskih beneficija iz dogovora sa HDZ-om i SNSD-om.

Na sjednici je osuđena odluka o održavanju sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će ponovno biti razmatran Izvještaj Komisije Vlade ovog bosanskohercegovačkog entiteta o počinjenom genocidu u Srebrenici star 15 godina. Jasno je da ovakvi postupci, kao ni eventualni zaključci sa sjednice ni na koji način ne mogu promijeniti historijsku činjenicu da je u Srebrenici počinjen zločin genocida, što je sudski utvrđena istina. Dodikov pokušaj ponovnog političkog manipuliranja emocijama građana, historijom i činjenicama iz prošlosti će, uvjereni smo, biti kažnjen od strane birača, koji će 7. oktobra izabrati novu politiku pomirenja, povjerenja i građenja stabilnog, demokratskog, proevropskog okruženja.

Predsjedništvo SDP BiH je pozdravilo usvajanje prijedloga Zakona o pravima demobilisanih boraca u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH sa amandmanima bivšeg federalnog ministra za boračka pitanja i SDP-ovog zastupnika u Zastupničkom domu Zukana Heleza. Predsjedništvo SDP BiH je izrazilo očekivanje da će prijedlog Zakona sa amandmanima biti usvojen i u Domu naroda FBiH, pošto se jedino na taj način ispunjavaju ključni zahtjevi boraca, a posebno oni koji se tiču osiguranja boračkog dodatka i objave cjelovitog i tačnog registra boraca.

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine pozvalo je nadležne istražne organe da hitno istraže medijske navode o ponovnoj zloupotrebi miliona KM javnih sredstava u svrhu ličnog bogaćenja SDA-ovog premijera Federacije BiH Fadila Novalića, njegove porodice i njegovih najužih saradnika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.