KO SDP ZDK

Odmah staviti van snage naredbu o zabrani rada predškolskih ustanova u ZDK

Od formiranja interesno – porodične Vlade Zeničko – dobojskog kantona, koja u kontinuitetu od formiranja ima samo jedan cilj – otežati život građana Zeničko – dobojskog kantona i paralelno s time uposliti u javni sektor uže članove porodice funkcionera vladajuće većine.

Takva politika Vlade i vladajuće većine u kojoj se sve vrti oko interesa nekoliko porodica je ZDK dovela do sunovrata i skorog bankrota, a svi koraci i Odluke Vlade su ustvari samo produkt nesposobnih kadrova.

Treba naglasiti da je pogubno vođenje politike Vlade ZDK  aminovano od vrha SDA, koja je bježeći od odgovornosti podijelila FBiH i na taj način ugrozila živote svih građana koji žive u ovom bh. entitetu.

Najnovija nelogičnost u režiji “plagijat Vlade”, koja ne umije ni prepisati, jeste zabrana rada predškolskih  ustanova u ZDK, što pokazuje potpuno odsustvo svijesti i empatije prema građanima/roditeljima/djeci i njihovim problemima u vremenu pandemije i teške ekonomske situacije.

Podsjećamo Vladu Zeničko – dobojskog kantona da u FBiH i  ZDK još uvijek nije proglašeno stanje prirodne nesreće, te trgovački centri, kafići, fabrike i druge djelatnosti neometano rade i da je zatvaranje predškolskih ustanova epidemiološki i socijalni bumerang.

Zatvoriti predškolske ustanove, u kojima, za sada, nema ozbiljnijih epidemioloških izazova, a pri tome ne obezbijediti paket pomoći prema istima je ključ u bravu za većinu predškolskih ustanova na našem Kantonu.

Za razliku od prethodne godine i zatvaranja, ovaj put su građani iskusniji i znaju da od vaših obećanja i pomoći neće biti ništa.

Kantonalna organizacija SDP BiH Zeničko – dobojskog kantona poziva Vladu ZDK da se konkretnim mjerama brine o zdravlju građana našeg Kantona i da bez odlaganja naredbu o zatvaranju predškolskih ustanova u ZDK stavi van snage, a predškolske ustanove i sve građane ZDK pozivamo da stepen poštivanja mjera podignu na najviši mogući nivo.

Građani moraju znati da je od Vlade Fadila Novalića jedino neuspješnija Vlada Zeničko – dobojskog kantona i zbog toga se posebno moraju paziti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu